Οι προκαταρκτικές δοκιμές για το νέο πιστόλι των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ολοκληρωθεί και οι μαζικές προμήθειες ίσως να ξεκινήσουν μέσα στο 2017, ανακοίνωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλός του Κεντρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου – Κατασκευής Μηχανημάτων Ακριβείας (TsNIITochMash) Ντμίτρι Σεμιζόροφ.

Επί του παρόντος, το Μακάροβ είναι το πιο δημοφιλές πιστόλι μέσα στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ειδικές μονάδες ασφαλείας και άλλες υπηρεσίες επιβουλής του νόμου χρησιμοποιούν το αυτόματο πιστόλι Stechkin διαμετρήματος 9X18.

Αυτή τη στιγμή οι Ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις επανεξοπλίζονται με το πιο ισχυρού διαμετρήματος 9Χ21 πιστόλι Serdyukov (SR-1). Η Ρωσική αμυντική βιομηχανία έχει αναλάβει το έργο για την μαζική παραγωγή των πιστολιών 9Χ21 διαμετρήματος ώστε να αντικαταστήσουν το Μακάροβ.

“Πλέον οι προκαταρκτικές δόκιμες έχουν ολοκληρωθεί. Το Φθινόπωρο, θα ξεκινήσουμε τις κρατικές δοκιμές, οι οποίες πρόκειται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους και η μαζική παραγωγή θα αρχίσει το επόμενο έτος, αν το υπουργείο Άμυνας λάβει την σχετική απόφαση”, εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος.

“Το νέο φορητό όπλο που επιλέχθηκε έχει το εξαιρετικά ισχυρό διαμέτρημα πυρομαχικού των 9Χ21. Έχουμε αντίστοιχη εμπειρία – είναι το πιστόλι Serdyukov. Ωστόσο, το όπλο που αναπτύσσεται σήμερα ενσωματώνει νέες τεχνολογικές λύσεις ώστε να παραχθεί μαζικώς και να αντικαταστήσει ξεπερασμένες εκδόσεις,” επεσήμανε.

Ο επικεφαλής της ανάπτυξης όπλων μίλησε νωρίτερα στο TASS ότι το Ινστιτούτο είχε προκαλέσει βιομηχανικούς σχεδιαστές στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εστίαση στις εργονομικές απαιτήσεις για το όπλο: το πιστόλι πρέπει να μένει στο χέρι με ευκολία, να είναι βολικό στην σκόπευση και ούτω καθεξής.

Το Ινστιτούτο είχε, επίσης, διενεργήσει εργασία πάνω στα υλικά του πιστολιού, την χωροταξία της σκανδάλης, τον μηχανισμό πυροδότησης και το κλείδωμα ασφαλείας, πρόσθεσε.

 

Απόδοση-Μετάφραση από το TASS.ru για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: