Στις αρχές του 2016 η Πολωνία υπέγραψε τον εκσυχρονισμό 128 αρμάτων μάχης Leopard 2A4 σ’ενα νέο πρότυπο, το επονομαζόμενο Leopard 2PL.

Ο εκσυγχρονισμός θα περιλαμβάνει την αναβάθμιση της θωράκισης του πύργου στο επίπεδο, τουλάχιστον, της έκδοσης Leopard 2A5, ενώ δε θα ξεπερνά το συνολικό βάρος των 60 τόνων για το Leopard 2PL. Θα περιλαμβάνει την μερική αντικατάσταση των προστατευτικών πλακών της θωράκισης του πύργου, και την προσθήκη επιπλέον θωράκισης που αναπτύχθηκε από την IBD. Πρόκειται, επίσης, να τοποθετηθεί επένδυση αντιθραυσματικής προστασίας στο διαμέρισμά του πληρώματος στον πύργο (διαμέρισμά μάχης), ενώ η εσωτερική αποθήκευση και οι δυνατότητες μεταφοράς πυρομαχικών θα διευρυνθούν.

Η αναβάθμιση θα βρει τα άρματα να διατηρούν το υπάρχον πυροβόλο L44 των 120 χιλιοστών (αντί της αντικατάστασης του με το μακρύτερο πυροβόλο L55), αν και το σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ) πρόκειται να εκσυγχρονιστεί για να είναι συμβατό με τους νεότερους τύπους βλημάτων, του DM11 και του διατρητικού DM63.

Μια ακόμη πιο ουσιώδης αναβάθμιση θα προέλθει με την μορφή των νέων σκοπευτικών περισκοπίων πυροβολητή και αρχηγού όπου θα ενσωματωθεί το νέο πολωνικό θερμικό σκοπευτικό σύστημα KLW1 της PCO, ενώ το σύστημα σταθεροποίησης πύργου και πυροβόλου θα αλλαχθεί από υδραυλικό σε ηλεκτρικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: