Στο Ηράκλειο Κρήτης θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 28 Οκτωβρίου 2016 η 2η Συνάντηση Ισραήλ-Ελλάδας στη Νανοτεχνολογία και τις Βιο-Νανοεπιστήμες που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΤΕ), σε συνεργασία με τους Ισραηλινούς Φορείς Ben-Gurion University of the Negev και Weizmann Institute of Science.

Στόχος της συνάντησης είναι η προώθηση των πρόσφατων εξελίξεων της Νανοτεχνολογίας και Βιονανοτεχνολογίας στις δύο χώρες με ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες. Συγκεκριμένα η συνάντηση αφορά την ενίσχυση των σχέσεων και αλληλοεπιδράσεων ανάμεσα στις επιστημονικές κοινότητες της Ελλάδας και του Ισραήλ μέσω Επισκέψεων για Ερευνητικά Εργα, Ημερίδων, Σεμιναρίων, Συνεδρίων και Θερινών Σχολείων.

Η οργανωτική επιτροπή από ελληνικής πλευράς αποτελείται από τους κ. Σ. Αναστασιάδη, Ε. Στρατάκη και Α. Μητράκη, του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής  Δομής και Λέιζερ-ΙΗΔΛ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), ενώ από ισραηλινής πλευράς συμμετέχουν οι κ. Maya Bar Sadan απο το Ben-Gurion University of the Negev και Reshef Tenne, από το Weizmann Institute of  Science.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Ατλαντίς (http://www.iesl.forth.gr/conferences/ignbn2016/).

Ανοιχτή πρόσκληση για προφορική παρουσίαση (poster presentation). Θα ήταν μεγάλη μας τιμή να παρευρεθείτε στη Συνάντηση πραγματοποιώντας  τα εξής βήματα:

On line registration στην ιστοσελίδα μας (Deadline: 30.09.2016): http://www.iesl.forth.gr/conferences/ignbn2016/index.php/registration/

Περίληψη των αποτελεσμάτων σας στο ειδικό Abstract template (Deadline: 30.09.2016): http://www.iesl.forth.gr/conferences/ignbn2016/index.php/abstract-submission/

Για επικοινωνία στο e-mail:    ignbn2016@iesl.forth.gr

naftemporiki.gr

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

9 Σχόλια

  • npo

   Με την προέλαση.

   «…Η Προέλαση είναι ένας ενημερωτικός χώρος για θέματα Άμυνας, αμυντικής τεχνολογίας, διεθνών εξελίξεων, εξωτερικής πολιτικής και ιστορίας…»

   Απάντηση
   • Δούκας Γαϊτατζής

    Μισό λεπτό, τότε, να διαγράφω την περιγραφή της σελίδας, διότι με αυτόν τον τρόπο βάζω από μόνος μου τρικλοποδιά στις επιλογές.

   • npo

    ή προσθέτεις «και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα».

    Αλλά αν αυξηθούν πολύ «τα άλλα» θ’αρχίσει να θυμίζει news feed aggregator.

    Πάντως η ένστασή μου είναι πως η παραπάνω είδηση ανακοίνωση αφορά ελάχιστους ανθρώπους. Μια σειρά διαλέξεων και ενημερώσεων στους χώρους έρευνας του (πραγματικά αξιοθαύμαστου) Ινστιτιούτου ΗΔ & λέιζερ και των αντίστοιχων ισραηλινών είναι. Τίποτα παραπάνω.. Για τώρα τουλάχιστον.

    Εμένα μου φαίνονται πιο ενδιαφέροντα διάφορα νέα σχετικά με διάστημα. Και οι τεχνολογίες αυτές έχουν σχεδόν άμεση επέκταση σε στρατιωτικά συστήματα και συστήματα ασφάλειας. Και η χώρα μας είναι μέλος μιας απο τις δύο ευρωπαϊκές υπηρεσίες.

    Οι ιταλιάνοι προσεδαφίζουν συσκευή στον Άρη. http://www.esa.int/Our_Activities/Space_Science/ExoMars/Live_updates_ExoMars_arrival_and_landing

    Υπάρχει κι ένα άλλο θέμα. Αυτή εδώ η ρημαδοχώρα θέλει να κρατήσει τους νέους της επιστήμονες και μηχανικούς ή προτιμά να δαπανά ένα σκασμό λεφτά να τους μορφώσει για να πηγαίνουν να δουλεύουν για άλλους, και το κενό να το καλύπτουν μουσουλμάνοι?

    Αρκετά μίλησα όμως..

   • Δούκας Γαϊτατζής

    Θα το ψάξω, και θα το επικαιροποιήσω (το κείμενο) ώστε να το ανεβάσω ξανά με νέες πληροφορίες. Ισως να να τις κάνω λιγότερες, δεν ξέρω θα δείξει.
    Ευχαριστώ πάντως.

   • npo

    παρακαλώ άλλαξε το «μουσουλμάνοι» με «ουαχαμπιστές μουσουλμάνοι» ή «ξένοι μουσουλμάνοι» ή κάτι. Έχουμε μουσουλμάνους γηγενείς στη χώρα και καλό είναι να τα βρούμε επιτέλους μεταξύ μας..

 1. Theognostos

  Δεν γνωρίζω σε ποιό βαθμό εχουν προχωρήσει στην Ελλάδα.. Πολλές φορες ανοικτές προσκλήσεις σε τέτοια υπαρχουν για να μαθαινει το ευρυ κοινό να απιδεχθει τεχνολογία αλλα και για να μαθουν εαν υπαρχουν άλλοι αφελείς που έρχονται και δίνουν….τεχνολογία..

  Η νανοτεχνολογία εχει προχωρήσει παρα πολύ ΔΥΣΤΥΧΏΣ!!! για το Ανθρωπινο γένος.

  http://www.fox2magazine.net/Στρατιωτική-Τεχνολογία/5204-Αόρατος-Πόλεμος-Τέσσερις-ώρες-αγωνίας,-πριν-την-υποταγή.html

  ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

  Αλήθεια σαν Επιστημονική Φαντασία

  ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΞΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ

  από

  ΝΑΝΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

  Το Μέλλον Είναι Ήδη Εδώ*

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: