Ρωσικές αερομεταφερόμενες μονάδες έχουν σταλεί στην Αίγυπτο για να λάβουν μέρος σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, τα πρώτα του είδους διμερών ασκήσεων στην Αφρικανική ήπειρο. Τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τετράτροχες μοτοσυκλέτες είναι μεταξύ του βαρέως υλικού που μεταφέρει η ρωσική πλευρά στην περιοχή.

«Είναι η πρώτη φορά που διεθνείς (στρατιωτικές) ασκήσεις των ρωσικών και αιγυπτιακών αερομεταφερόμενων δυνάμεων στην αφρικανική ήπειρο», ανακοίνωσε το Σάββατο το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Οι ασκήσεις με την ονομασία «Υπερασπιστές της Φιλίας 2016» ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, σκοπεύοντας σρην εξάσκηση αντι-τρομοκρατικών τακτικών. Αντιπρόσωποι από 30 χώρες θα παρακολουθούν τα γυμνάσια.

«Οι Ρωσο-Αιγυπτιακές ασκήσεις που περιλαμβάνουν μονάδες αερομεταφερόμενων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου θα αναπτύξουν κοινή προσέγγιση στον εντοπισμό και καταστροφή παράνομων οπλισμένων ομάδων σε ερημικό περιβάλλον», ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Πέραν των αλεξιπτωτιστών «100 τόνοι στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού» θα παραδοθούν στην Αίγυπτο μέσω 5 μεταγωγικών αεροσκαφών IL-76, προσέθεσε το Υπουργείο. Οι μονάδες ενισχύονται με την παρουσία αερομεταφερόμενων οχημάτων μάχης (BMD-2) και τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς (BTR-D).

Ο ρωσικός στρατός σημείωσε ότι «εκτός από τα ερπυστριοφόρα και τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τετράτροχες μοτοσυκλέτες (quadbikes) έχουν επίσης αποσταλεί στην περιοχή των ασκήσεων». Οι τετράτροχες μοτοσυκλέτες είναι ικανές να προσπελάσουν δρομολόγια όπου τα βαριά ερπυστριοφόρα ή τροχοφόρα οχήματα δεν είναι ικανά να επιχειρούν.

Τα κοινά γυμνάσια στηρίζονται σε προηγούμενες συμφωνίες μεταξύ Καΐρου και Μόσχας. Τον Ιούνιο του περασμένου έτους τα ναυτικά Ρωσίας και Αιγύπτου πραγματοποίησαν την πρώτη κοινή ναυτική άσκηση στην Μεσόγειο θάλασσα κοντά στην Αλεξάνδρεια.

Οι ασκήσεις «Γέφυρα Φιλίας 2015» περιελάμβαναν τις φρεγάτες “Taba” και”Dumyat” καθώς και πέντε ρωσικά σκάφη, μεταξύ αυτών και το καταδρομικό κατευθυνόμενων βλημάτων “Moskva” και την πυραυλοφόρο κορβέτα διπλής αερόστρωμνης καρίνας “Samum”.

Πηγή: rt.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: