Το Βασιλικό Ναυτικό της Μαλαισίας (RMN) επέλεξε το δισδιάστατο ραντάρ δέσμης X, καθηγουμενων δεσμών με πυρίτιο SCANTER 6000 της Terma ως το συνδυασμένο ραντάρ πλοήγησης και ελέγχου ελικοπτέρων και μικρών στόχων για τον εκσυχρονισμό μέσης ζωής και επέκταση επιχειρησιακής ζωής των δύο φρεάτων τύπου κλάσης Lekiu.

Σύμφωνα με τον Ζεσπερ Τολστραπ, διευθυντή των εφαρμογών ραντάρ της Terma, το υψηλής ανάλυσης ραντάρ SCANTER 6000 θα δώσει τη δυνατότητα στις φρεγάτες να εντοπίζουν και στοχοποιούν μικρούς στόχους – από τον ορίζοντα σε όλη την διαδρομή έως το πλοίο- στην επιφάνεια και σε χαμηλού επίπεδου εναέριο χώρο, σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
Το ραντάρ SCANTER 6000 θα παρέχει επίσης ροή δεδομένων στο σύστημα μάχης Nautis της BAE Systems των φρεγατών.

Οι δυο φρεγάτες των 2270 τόνων κλάσης Lekiu εισήλθαν σε ενεργό υπηρεσία το 1999 και επί του παρόντος διέρχονται εκσυχρονισμό μέσης ζωής και επέκταση επιχειρησιακής ζωής. Το ραντάρ είναι ενσωματωμένο με το σύστημα ραντάρ Αυτόματων βοηθημάτων σχεδιογράφησης Sperry Marine Vision Master της Northrop Crumman.

Το RMN εχει επίσης επιλέξει το SCANTER 6000 για τα δύο νέα πλοία γενικής χρήσης πολλαπλών αποστολών MPCSS.

Το ραντάρ ναυτικής επιτήρησης SCANTER 600 πρόκειται να τοποθετηθεί επίσης στα νέου τύπου Type-26 Πλοία Παγκόσμιας Κρούσης του Βασιλικού Ναυτικού. Το ραντάρ είναι σε υπηρεσία με το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle και το παράκτιο περιπολικό πλοίο (OPV) L’Adroit του Γαλλικού Ναυτικού, το ταχύπλοο πειραματικό σκάφος Stiletto του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) και στην φρεγάτα Iver Huitfeltd του Ναυτικού της Δανίας. Προσφέρθηκε στα ναυτικά της Γερμανίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και στα προγράμματα νέων OPV όπως επίσης και στα προγράμματα αναβάθμισης.

Απόδοση/Μετάφραση από το navyrecognition.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: