Το Γραφείο Σχεδιασμού Πυραύλων Μακέγεφ αποχαρακτήρισε την πρώτη εικόνα του μελλοντικού, μεγάλου βάρους, νέου θερμοπυρηνικού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), RS-28 Sarmat.

Ο Sarmat εξελίσσεται από το Γραφείο Σχεδιασμού Πυραύλων Μακέγεφ, στην πόλη Μιάς, στα ανατολικά της οροσειράς των Ουραλίων, και είναι η απάντηση της Ρωσίας στην απειλή των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας που έχουν σχεδιαστεί για την υπονόμευση της παγκόσμιας στρατηγικής ισορροπίας.

Την Κυριακή, το Μακέγεφ αποδέσμευσε εικονογράφημα με το πώς θα δείχνει το μυστικό όπλο, που πρόκειται να εισέλθει σε παραγωγή το συντομότερο δυνατόν έως το 2018.

Στιγμιότυπο από τον ιστότοπο του Γραφείου Σχεδιασμού Πυραύλων Μακέγεφ, που δείχνει σε εικονογράφημα αυτό που υποτίθεται πως είναι ο RS-28 Sarmat.

Η εικόνα συνοδεύεται από ένα σύντομο κείμενο: “Σύμφωνα με διάταγμα της Ρωσικής Κυβέρνησης μέσα στην Κρατικές Αμυντικές Προμήθειες 2010 και για την περίοδο προγραμματισμού 2012-2013, το Γραφείο Σχεδιασμού Πυραύλων Μακέγεφ κλήθηκε να αρχίσει τις εργασίες σχεδιασμού και εξέλιξης πάνω στον Sarmat. Τον Ιούνιο 2011, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπέγραψε σύμβαση για την ανάπτυξη του Sarmat. Το μελλοντικό στρατηγικό πυραυλικό σύστημα εξελίσσεται με σκοπό να δημιουργηθεί μια εγγυημένη και αποτελεσματική πυρηνική αποτροπή για τις στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας.

Το κείμενο υπογράφουν οι επικεφαλής σχεδιαστές Β’ Ντεγκταρ και Γ. Καβεριν.

Ο Sarmat πρόκειται να αντικαταστήσει τους RS-36, την οικογένεια ICBM και φορέων διαστημικών εκτοξεύσεων που εισήλθε σε ενεργό υπηρεσία τις δεκαετίες του ’70 και ’80. Διαθέτοντας μεγάλη ικανότητα μεταφοράς ωφελίμου φορτίου, ο πολλαπλών κεφαλών πύραυλος αναμένεται να μεταφέρει έως 10 μεγάλου βάρους πολεμικές κεφαλές ή 16 ελαφρύτερες ή έναν συνδυασμό κεφαλών και αντιμέτρων για να υπερνικήσει τις εχθρικές αντιπυραυλικές άμυνες.

“Εν αναμονή της εμφάνισης του νέου πυραύλου πολλοί ξένοι αναλυτές βρήκαν εξαιρετικά ανησυχητική την προοπτική ο RS-28 να εξοπλιστεί με το Project 4204, ένα ρωσικό υπερηχητικό όχημα επανόδου μεταφορά πολεμικής κεφαλής, το οποίο μετά τον διαχωρισμό του από τον ICBM φορέα εκτόξευσης θα μπορεί να επιταχύνει με ταχύτητες ανάμεσα σε 7 και 12 Mach, ενεργώντας ως ένας υπερηχητικός πύραυλος κρουζ. Το όχημα επανόδου, που αναμένεται να εισέλθει σε παραγωγή ανάμεσα στο 2020 και 2025, θα μπορεί να ελίσσεται ώστε να αποφύγει οποιεσδήποτε υφιστάμενες η μελλοντικές αντιπυραυλικές άμυνες για να φτάσει στον στόχο του”.

Ο Sarmat αναμένεται να λειτουργήσει ως μια αποτελεσματική απάντηση στην Αμερικάνικη αντιπυραυλική άμυνα που αναπτύχθηκε κοντά στα Ρωσικά σύνορα, όπως επίσης και για τα προγράμματα όπως το Prompt Global Strike, μια πρωτοβουλία του Πενταγώνου που προορίζεται να εξουδετερώσει την μελλοντική εχθρική αποτροπή με τη χρήση μαζικών εκτοξεύσεων πυραύλων κρουζ.

Απόδοση/Μετάφραση από το Sputniknews.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: