Από τη Δευτέρα 17 έως και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, η 335 Μοίρα (335M), της 116 Πτέρυγας Μάχης συμμετείχε στην Διακλαδική Άσκηση του ΝΑΤΟ «X-Servicing 2016», η οποία διεξήχθη στις Αεροπορικές Βάσεις Volkel της Ολλανδίας και Kleine Brogel του Βελγίου.

Η 335M συμμετείχε σε αποστολές Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Composite Air Operations – COMAO), σε ρόλο προστασίας των αεροσκαφών του COMAO (Force Protection) και προσβολής επιγείων στόχων (Air Interdiction).

H Μοίρα συμμετείχε με τρία (3) αεροσκάφη F-16 Block 52+ Advance και ανάλογο προσωπικό.

Οι λοιπές συμμετέχουσες δυνάμεις στην άσκηση, εκτός της ελληνικής, ήταν το Βέλγιο, η Ολλανδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Γερμανία, η Ιταλία και η Πολωνία.

3 Σχόλια

  • manolis

   Ναι ειναι , αλλα οχι και τοσο. Οταν ερχονται καινουρια τα F-16 με τη Ghost , σχεδον δεν ξεχωριζει το radome απο το υπολοιπο:

   Απάντηση
   • Gunslinger32

    Βέβαια υπάρχει διαφορά διότι είναι δύσκολο να μην υπάρχουν καθόλου σημάδια χρήσης σε ένα αεροσκάφος που επιχειρεί για ένα χρονικό διάστημα στην μονάδα. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία δεν φαίνεται για
    άφιξη απο πτήση παράδοσης απο το Fort Worth, καθώς συνήθως
    δεν παραδίδονται με τους τριπλούς πυλόνες όπως δείχνει στην
    φωτό, επίσης στη πτήση παράδοσης δεν φαίνεται το εθνόσημο στο κάθετο σταθερό όπως δείχνει η παρακάτω φωτογραφία με τα δυο διθέσια 023/024. Φαίνεται όμως για καινούργιο με λίγες ώρες πτήσης.

    https://national-pride.org/2009/12/22/παραδόθηκαν-τα-4-τελευταία-f-16-block-52-advanced-της-πολ/

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: