Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Εξοπλισμών, Πληροφορικής και εν συνεχεία Υποστήριξης (BAAINBw) και η Krauss-Maffei Wegmann (KMW) υπέγραψαν την 27 Οκτωβρίου 2016 στο Κόμπλενζ συμφωνία για την προμήθεια εφτά συστημάτων τοποθέτησης γέφυρας Leguan επί σκάφους αρματος Leopard 2. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συστήματα μεταφοράς όπως επίσης εκπαιδευτικούς εξομοιωτές και βοηθητικό εξοπλισμό. Τα οχήματα θα παραδοθούν στην Bundeswehr μεταξύ 2018 και 2021. Το σύνολο της παραγγελίας ανέρχεται περίπου στα 88 εκατομμύρια ευρώ.

Η εν λόγω αγορά θα δώσει στην Bundeswehr την ικανότητα να διέλθει υδάτινα κωλύματα και τάφρους, ακόμη και με βαριά μηχανήματα με φορτίο στρατιωτικής κλάσης MLC80 (περίπου 72 τόνοι). Η Γερμανία δικαιολόγησε αυτή τη δυνατότητα στο NATO λόγω της συμμετοχής της στην Κοινή Δύναμη Κρούσης Πολύ Υψηλής Ετοιμότητας (VJTF) από το 2019. Το σύστημα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς και τοποθέτησης μιας γέφυρας μήκους 26 μέτρων ή εναλλακτικά δύο γέφυρες με μήκος 14 μέτρων η κάθε μία.

Το Leguan επί σκάφους Leopard 2 επί του παρόντος χρησιμοποιείται από πέντε χώρες. Συνολικά 17 χώρες χρησιμοποιούν το σύστημα τοποθέτησης Leguan σε διαφορετικής κινητικότητας πλατφόρμες.

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: