Το Στρατιωτικό Τεχνολογικό Ινστιτούτο Βελιγραδίου (VTI) και η BB Composite αποκάλυψαν, κατά την στρατιωτική παρέλαση στο Νόβι Σαντ, την βελτιωμένη έκδοση του νέου πολλαπλών λειτουργιών συμπλέγματος μη επανδρωμένου (UAV) αεροσκάφους “Pegaz”.

Επ’ ευκαιρία των 72 ετών απο την απελευθέρωση της πόλης κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πραγματοποιήθηκε στρατιωτική παρέλαση στις όχθες του ποταμού Δούναβη, αποκαλύφθηκε το σύμπλεγμα πολλαπλών λειτουργιών του UAV “Pegaz” εξοπλισμένο με αντιαρματικούς πυραύλους.

To “Πήγασος” είναι ένα σύστημα επιτήρησης και αναγνώρισης που αρχικά αναπτύχθηκε για τον Σερβικό Στρατό και εξαγωγές.

Η ανάπτυξη του UAV “Pegaz” άρχισε στα τέλη του 2010. Ένα πρωτότυπο του “Pegaz”, δηλωμένο ως “Pegaz -011”, αποκαλύφθηκε στην διεθνή έκθεση οπλισμού και στρατιωτικού εξοπλισμού “Partner 2011” που διεξήχθη τον Ιούνιο του 2011 στο Βελιγράδι, στην Σερβία.

Το “Pegaz-011”, που κατασκευάστηκε από την BB Composite, πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση τον Οκτώβριο του 2011.

Το UAV συμμετείχε επίσης στην έκθεση “Partner 2015” όπως επίσης και στην διεθνή έκθεση Εξοπλισμού Άμυνας και Ασφαλείας DSEI 2015 που έλαβε χώρα στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι διαστάσεις του είναι: Μήκος 17,7 πόδια, εκπέτασμα πτερύγων 20,8 πόδια και ύψος 5,8 πόδια. Το βάρος του άδειο είναι 265 λίβρες και το μέγιστό βάρος απογείωσης να πλησιάζει τις 510 λίβρες. Στις προδιαγραφές επιδόσεων περιλαμβάνεται η μέγιστη ταχύτητα των 125 μιλίων ανα ώρα (ΜΑΩ), ταχύτητα πλεύσης 90+ ΜΑΩ, εμβέλεια 62 χιλιομέτρων (αυτονομία περίπου 12 ωρών) και επιχειρησιακή οροφή 3000 μέτρων.

serbia_pegasus_uav

©bbcomposite.com

Απόδοση-Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την Προέλαση

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: