Στο παγκάρι του παρεκκλησιού της Αγίας Βρυαίνης στα Μανδριά, εντοπίστηκαν σήμερα τα πυρομαχικά που κλάπηκαν από άγνωστους το βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου, από φρουρό της Αεροπορικής Βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» Πάφου, μετά την παραβίαση εισόδων ασφαλείας του αεροδρομίου Πάφου.

Αποκαλυπτικές πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» αναφέρουν ότι τα κλαπέντα στρατιωτικά πυρομαχικά εντόπισε ο ιερέας της κοινότητας Μανδριών που είχε μεταβεί το μεσημέρι στο εκκλησάκι της Αγίας Βρυαίνης, που βρίσκεται στην παραλία της κοινότητας.

Ο ιερέας εισερχόμενος στο ναό εντόπισε ένα σιδερένιο κιβώτιο πάνω στο παγκάρι του ναού, που είναι ξεκλείδωτος για σκοπούς προσκυνήματος των πιστών. Αμέσως τηλεφώνησε στον Αστυνομικό Σταθμό Κουκλιών, χωρίς όπως είπε να ανοίξει το κιβώτιο, φοβούμενος ότι μπορεί να ήταν εκρηκτικός μηχανισμός.

Άνδρες του σταθμού, καθώς και του ΤΑΕ Πάφου που ενημερώθηκαν αμέσως, έσπευσαν στην Αγία Βρυαίνη και παρέλαβαν το κιβώτιο, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αμέσως διαπίστωσαν ότι είναι το κλαπέν από την στρατιωτική βάση στο αεροδρόμιο Πάφου.

Το κιβώτιο στάλθηκε αμέσως στο Αρχηγείο Αστυνομίας για τους αναγκαίους ελέγχους, χωρίς να ανοιχθεί, δεδομένου ότι ενδέχεται να δώσει δείγματα DNA των δραστών της επίθεσης κατά της μονάδας ή άλλων ατόμων που ενεπλάκησαν στην κλοπή και μεταφορά του.

Από την επίθεση εναντίον του φρουρού της Αεροπορικής Βάσης, είχε κλαπεί στρατιωτικό κιβώτιο που περιείχε τέσσερις έμφορτες σφαιροθήκες στρατιωτικού όπλου με 60 σφαίρες.

Οι δράστες είχαν φτάσει στον φρουρό παραβιάζοντας τρεις θύρες ασφαλείας στην περίμετρο του αεροδρομίου, από τη βόρεια πλευρά προς την Αχέλεια και εκτιμάται ότι εισήλθαν στη βάση με όχημα τύπου τζιπ.

Γράφει: Ντόρα Χριστοδούλου

Πηγή: philenews.com

4 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: