Η Υπηρεσία Ασφάλειας Αμυντικής Συνεργασίας (DSCA) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), η οποία διαχειρίζεται το πρόγραμμα Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού (FMS), ανακοίνωσε ότι η προτεινόμενη συμφωνία με το Κουβέιτ για 218 σκάφη αρμάτων μάχης με 120 χιλιοστών πυροβόλα και 218 κινητήρες AGT-1500 είναι εκτιμώμενης αξίας 29 εκατομμυρίων δολαρίων. Η κουβεϊτιανή προμήθεια θα υποστηρίξει την ανακεφαλαιοποίηση των αρμάτων μάχης M1A2 της χώρας.

“Αυτή η δυνητική πώληση συνδέεται με την κοινοποίηση 16-66 του Κογκρέσου η οποία την 12 Δεκεμβρίου 2016 ενημέρωσε το Κογκρέσο, σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση 218 κουβεϊτιανών αρμάτων μάχης M1A2”, ανακοίνωσε την Δευτέρα η DSCA στην κοινοποίηση της προς το Κογκρέσο.

Το αιτηθέν πακέτο του 2016 περιελάμβανε τα Common Remotely Operated Weapons Station (CROWS) II και Counter Sniper and Anti-Materiel Mount (CSAMM) για τα άρματα του Κουβέιτ. Το M153 CROWS II είναι μια έκδοση του τηλεχειριζόμενου σταθμού οπλισμού (RWS) Kongsberg Protector που αντικαθιστά το πολυβόλο διαμετρήματος .50 πάνω από την θυρίδα του αρχηγού στο Abrams και μπορεί να εξοπλιστεί με διάφορα όπλα. Το Κουβέιτ ζήτησε την έκδοση χαμηλής κατατομής που έχει μικρότερη επίδραση στο οπτικό πεδίο του αρχηγού.

Το CSAMM ειναι μια σταθεροποιημένη βάση που παρέχει τη δυνατότητα τοποθέτησης ενός πολυβόλου διαμετρήματος .50 πάνω απο την κάννη του πυροβόλου του άρματος για την παροχή μεγαλύτερης ισχύος πυρός απ’οτι το συζυγές πολυβόλο M240 των 7,62 χιλιοστών που είναι τοποθετημένο στο εσωτερικού του πύργου.

Σύμφωνα με το αίτημα του Κουβέιτ το 2016, τα οπτικά των κουβεϊτιανών αρμάτων μάχης θα αντικατασταθούν επίσης με την ενσωμάτωση των κύριων σκοπευτικών του πυροβολητή και δεύτερης γενιάς θερμικά σκοπευτικά, και το πακέτο περιλαμβάνει 1085 συλλογές διόπτρων νυχτερινής παρατήρησης AN/PVS-7B.

“Μετά την κοινοποίηση του 2016, το Κουβέιτ ζήτησε 218 σκάφη M1A1 Abrams, από το οπλοστάσιο των ΗΠΑ, να παρασχεθούν για την αναβάθμιση του υφιστάμενου στόλου αρμάτων του Κουβέιτ λόγω του ενδιαφέροντος του να τα διατηρήσει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα”. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει μεταφορική και υλικοτεχνική υποστήριξη για τα άρματα. Τα σκάφη των αρμάτων θα προέλθουν από το οπλοστάσιο των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αμυντική υπηρεσία, και η συμφωνία δεν θα απαιτήσει την αποστολή προσωπικού της κυβέρνησής των ΗΠΑ ή αντιπρόσωπων του εργολάβου στο Κουβέιτ.

 

Πηγές: dsca.mil και Janes.com

4 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: