Η διέλευση όπλων και εξοπλισμών συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών, υπερηχητικών και στέλθ πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο νωρίς το πρωί της Κυριακής κατά την δεύτερη δοκιμαστική διέλευση της παρέλασης για τον εορτασμό της 70ης επετείου από την ίδρυση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, μαγεύοντας, σε απευθείας σύνδεση, τις λεγεώνες των θαυμαστών των στρατιωτικών συστημάτων, όπως μετέδωσε ο Μα Σιού στο Global Times.

Φωτογραφίες και βίντεο άρχισαν να εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ηπειρωτικής Κίνας από το πρωί της Κυριακής, καθώς στρατιωτικά συστήματα προχωρούσαν προς το κέντρο του Πεκίνου ωστε να προετοιμαστούν γιανα συμμετάσχουν στην μεγάλη μεταμεσονύχτια δοκιμαστική διέλευση της επετειακής στρατιωτικής παρέλασης.

Άρματα μάχης Type 99A που κινούνταν στους κεντρικούς δρόμους του Πεκίνου ήταν ανάμεσα στις πρώτες φωτογραφίες, η παραλλαγή ερήμου που διέθεταν ενθουσίασε τους λάτρεις που υπενθύμισαν την εμφάνιση παραλλαγής ζούγκλας των προηγούμενων παρελάσεων. Τα άρματα μάχης ήταν παντού, περισσότερα από 20 σε μια εικόνα και αυτό δεν αφορούσε όλα τα οχήματα μάχης, αποβατικά οχήματα και αυτοκινούμενα πυροβόλα.

Άρματα μάχης Type 15 εντοπίστηκαν επίσης στους δρόμους της πρωτεύουσας, υποδηλώνοντας ότι το χαμηλού βάρους άρμα θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση την 1η Οκτωβρίου στο ευρύ κοινό.

Στρατιωτικοί παρατηρητές ταυτοποίησαν τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Dongfeng-41 (DF-41), ικανούς να μεταφέρουν 10 πυρηνικές κεφαλές ανεξάρτητης σκόπευσης και να χτυπήσουν οπουδήποτε σε όλη την Γη, συμφωνά με την οικονομική εφημερίδα Hong Kong Economic Times. Εντοπίστηκε επίσης ο βαλλιστικός πύραυλος DF-17 που λέγεται οτι φέρει ένα υπερηχητικό όχημα καθόδου παρόμοιο με αυτό του ρωσικού Avangard, κινούμενο σε έναν αυτοκινητόδρομο μέσα στο Πεκίνο.

Εν τω μεταξύ ζωντανά βίντεο και φωτογραφίες αιχμαλώτισαν δύο τύπου ντρόουν: ένα αεροδυναμικής σχεδίασης που πιστεύεται οτι είναι υπερ-υπερχητικό και στέλθ, το άλλο με μια πτέρυγα στελθ σχεδιάσεις, πιθανόν το στελθ επιθετικό ντρόουν Sharp Sword που το 2013 παρατηρήθηκε πρώτη φορά να εκτελεί δοκιμαστικές πτήσεις.

Αυτόνομο υποβρύχιο όχημα.

Πιο μυστηριώδη ήταν μια φωτογραφία ενός μεγάλου αυτόνομου υποβρύχιου οχήματος. Η αποστολή του παραμένει άγνωστη.

Οι κάτοικοι του Πεκίνου ισχυρίστηκαν ότι παρατήρησαν νέους αντιπλοικούς πυραύλους, αντιαεροπορικούς πυραύλους και πυραύλους κρούζ. Επίσης υπέθεσαν ότι ταυτοποίησαν έναν πολλαπλό εκτοξευτή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Κατά τη δοκιμαστική διέλευση το πρωί της Κυριακής, οι λάτρεις κινηματογράφησαν αεροπλάνα που συμπεριελάμβαναν στελθ μαχητικά J-20, μεταφορικά αεροπλάνα Y-20, αεροπλάνα έγκαιρης προειδοποίησης και αεροπλάνα ειδικών αποστολών. Ένα νέο βομβαρδιστικό, το H-6N, ήταν στους αεροπορικούς σχηματισμούς της Κυριακής. Σε αντίθεση με το H-6K, τον προκάτοχο του, μπορεί να ανεφοδιαστεί εν πτήσει, διευρύνοντας το βεληνεκές του, ανέφεραν οι πληροφορίες. Λάτρεις του Στρατού υπέθεσαν οτι το αεροπλάνο μπορεί να μεταφέρει και εκτοξεύσει έναν βαλλιστικό πύραυλο.

Στρατιωτικός αναλυτής ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος δήλωσε στο Global Times Sunday ότι κάποια απο τα όπλα και τους εξοπλισμούς που συζητούνται είναι ανάμεσα στα πιο εξελιγμένα παγκοσμίως, δείχνοντας τις αυξημένες ικανότητες της Κίνας να διαφυλάξει την κυριαρχία, την εδαφική της ακεραιότητα και τους καρπούς της ειρηνικής ανάπτυξης της. “Αυτά τα όπλα, αν φυσικά αποδειχθεί ότι είναι αληθινά, θα χρησιμοποιηθούν για την διατήρηση της ειρήνης, την σταθερότητα και την αποτροπή των συγκρούσεων”, δήλωσε ο αναλυτής. “Η Κίνα ποτέ δεν θα προκαλέσει έναν πόλεμο, όπως έκανε στο παρελθόν”.

Πάνω από 100000 άνθρωποι θα συμμετέχουν στην παρέλαση και 60000 θα παρευρεθούν στην απογευματινή δεξίωση στο Πεκίνο την 1η Οκτωβρίου, δήλωσε ο Ουανγκ Τσιανκχούι, ο αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος δημοσιότητας της κεντρικής επιτροπής του κομουνιστικού κόμματος Κίνας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Global Times για την Προέλαση.

Φωτογραφίες και βίντεο: @OedoSoldier/twitter

Αρέσει σε %d bloggers: