Κατά την επίσκεψη γερουσιαστή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) στο Κέντρο Παραγωγής Διακλαδικών Συστημάτων (JSMC) στην Λίμα στο Οχάιο εντοπίστηκε μια νέα παρτίδα αναβαθμισμένων αρμάτων μάχης Abrams που ήταν έτοιμα για να παραδοθούν στον Στρατό των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Μακένζι Κλίμαν από το The Lima News, ο γερουσιαστής Πόρτμαν επισκέφθηκε το εργοστάσιο αρμάτων και είδε από πρώτο χέρι την αύξηση της παραγωγής και της απασχόλησης στο JSMC.

Η τελευταία επίσκεψη του γερουσιαστή των ΗΠΑ Ρόμπερτ Πόρτμαν στο JSMC στάθηκε στην θετική αντίθεση με τις προηγούμενες επισκέψεις του: Η απασχόληση αυξάνεται. Περισσότερες συμβάσεις είναι υπό εξέλιξη. Και οι ομοσπονδιακές αμυντικές δαπάνες για αναβαθμίσεις στα οχήματα Abrams και Stryker έχουν αυξηθεί σταθερά κατά τα τελευταία χρόνια.

“Αυτή είναι μια καλή είδηση επειδή είμαστε εδώ στο Κέντρο Παραγωγής Διακλαδικών Συστημάτων και βλέπουμε περισσότερες εργασίες να έρχονται, περισσότεροι άνθρωποι να προσλαμβάνονται”, δήλωσε την Πέμπτη ο Πόρτμαν στους δημοσιογράφους. “Είναι υπέροχο να βρίσκομαι εδώ στο εργοστάσιο και στην πραγματικότητα βλέπω πολλές δραστηριότητες, επειδή είχα πάει εκεί ότι δεν υπήρχε τόσο μεγάλη δραστηριότητα… Τώρα βλέπεις νέα προϊόντα να επανέρχονται σε λειτουργία και τη πιθανότητα περισσότερων στο μέλλον”.

Οι προσλήψεις βρίσκονται σε εξέλιξη για πολύ καιρό και αναμένεται να κορυφωθούν περίπου στις 900 θέσεις εντός του 2020 στο πλαίσιο των υφιστάμενων συμβάσεων.

“Το JSMC αυξάνει την παραγωγή των αναβαθμισμένων αρμάτων Abrams και βελτιωμένων οχημάτων Stryker, τα οποία δεν ενισχύουν μόνο την εθνική μας ασφάλεια αλλά αποβαίνει προς όφελος της Λίμα και της εθνικής μας οικονομίας επίσης”, δήλωσε ο Ρόμπερτ Πόρτμαν.

Η Διοίκηση Εξέλιξης Πολεμικών Ικανοτήτων (CCDC) του Στρατού των ΗΠΑ δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες από την επίσκεψη που έδειχναν την γραμμή παραγωγής των “νέων” αρμάτων Abrams και μια παρτίδα αρμάτων μάχης έτοιμα προς παράδοση.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, το JSMC στην Λίμα στο Οχάιο αναδιατάσσεται για να παραδώσει την πρώτη ολοκληρωμένη ταξιαρχία της υπηρεσίας με την τελευταία έκδοση του άρματος Abrams του Στρατού των ΗΠΑ.

Με τις βασικές εκδόσεις του άρματος μάχης Abrams, το τελευταίο M1A2C (επίσης γνωστό ως M1A2 SEP v3) είναι γνωστόν ότι παράγεται μαζικά στο JSMC στην Λίμα.

Η νέα έκδοση του άρματος M1A2C Abrams θεωρείται το πιο εξελιγμένο τεχνολογικά ψηφιακό άρμα μάχης στον κόσμο με μεγάλη ισχύ πυρός, θωράκιση και κινητικότητα, δήλωσαν οι Αξιωματικοί του Στρατού.

 

Απόδοση/Μετάφραση από το Defence-Blog.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: