Η XXV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία προήλθε από την 2η Διοίκηση Μάχης (ΔΜΑ), η οποία συγκροτήθηκε το 1959 στην Θεσσαλονίκη (Στρατόπεδο ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ), υπο την εποπτεία της XX Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, κατά το χρονικό διάστημα από 25 Ιουνίου 1959 μέχρι 10 Ιουλίου 1959.

Τον Ιούλιο του 1974, με τη δημιουργηθείσα ελληνοτουρκική κρίση και την επιστράτευση που επακολούθησε, η 2η ΔΜΑ μεταστάθμευσε στην περιοχή της Ξάνθης.

Τον Ιανουάριο του 1979, η 2η ΔΜΑ αναδιοργανώθηκε σε Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και έλαβε την ονομασία XXV ΤΘΤ, ως οργανικός σχηματισμός της XX ΤΘΜ.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: