Προχωρώντας τις επιχειρήσεις της ένα βήμα μπροστά, η Lockheed Martin παρουσίασε την βελτιωμένη έκδοση του φημισμένου F-16, το F-16V και ισχυρίζεται πως σήμερα είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά μαχητικό αεροσκάφος 4ης γενιάς σε όλον τον κόσμο.

Μια επιλογή για νέες παραγγελίες, όπως επίσης και για αναβαθμίσεις των υφιστάμενων F-16, το F-16V διαθέτει πληθώρα πλεονεκτημάτων και βελτιώσεων τελευταίας τεχνολογίας που περιλαμβάνουν ένα νέο σύστημα ραντάρ APG-83 AESA , ικανότητες εντοπισμού “stealth” και σχεδίαση ηλεκτρονικών που προσθέτει αρκετή αξία στο ήδη εμβληματικό αεροσκάφος.

Πιστεύεται ότι το F-16V αναπτύχθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του γηρασμένου στόλου F-16 της Ταϊβάν, με το βλέμμα στραμμένο στον εκσυγχρονισμό της εχθρικής πολεμικής αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (πολεμική αεροπορία της ηπειρωτικής Κίνας). Η Ταϊβάν αναβαθμίζει 147 μαχητικά F-16A με νέες βελτιώσεις ώστε να διατηρήσει το στόλο της επικαιροποιημένο και επιχειρησιακά έτοιμο. Το αεροσκάφος υποβλήθηκε σε σχολαστικές προσομοιωμένες πτήσεις περισσότερων από 27000 ωρών πάνω σε ένα F-16C Block 50 και τα αποτελέσματα μελετήθηκαν ώστε να προσδιοριστεί η επιχειρησιακή ζωή του αεροσκάφους.

Το F-16V ενσωματώνει έναν αναβαθμισμένο υπολογιστή αποστολής, τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικά πτήσης και συμπεριλαμβάνει οθόνες πολλαπλών λειτουργιών. Η κεντρική οθόνη βάθρου (CPD) βοηθάει στην βελτίωση επίγνωσης κατάστασης μέσα από την πραγματικού χρόνου επεξεργασία των δεδομένων ασφάλειας πτήσης. Επιπλέον, το F-16V είναι επίσης φορτωμένο με τα βοηθήματα μιας αναβαθμίσιμης γεννήτριας οθόνης, ζεύξης δεδομένων θεάτρου Link-16, υποστήριξης ραδιοεπικοινωνιών πολλαπλών συχνοτήτων HF/UHF/VHF όπως επίσης και IFF (ταυτοποίηση φίλιου ή εχθρικού). Οι τρεις βασικοί υπολογιστές αντικαταστάθηκαν από έναν αρθρωτό υπολογιστή αποστολής, ο οποίος προσφέρει πολύ υψηλότερη υπολογιστική ισχύ στα ηλεκτρονικά πτήσης και τα οπλικά συστήματα επιπροσθέτως με την παροχή στόχευσης ακριβείας, επιδόσεις αποστολών αέρος-αέρος και τις δυνατότητες πληροφοριών. Σύμφωνα με την Lockheed Martin, το F-16V έχει τη δυνατότητα παροχής οικονομικά προσιτών και κλιμακούμενων επιχειρησιακών δυνατοτήτων με το ραντάρ Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA). H CPD προσφέρει επίσης υψηλής ευκρίνειας απεικόνιση με έγχρωμους χάρτες, λειτουργία εστίασης, και συστήματα νυχτερινής παρατήρησης (NVIS) συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση του αεροσκάφους σε ενισχυμένη κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Η δυνατότητα των αποτελεσματικών και προηγμένων οπλικών συστημάτων είναι ένα απ’ τα χαρακτηριστικά ενός καλού μαχητικού αεροσκάφους και με το F-16V η Lockheed Martin έχει πάει πραγματικά τις επιχειρήσεις της στο επόμενο επίπεδο. Το F-16V υποστηρίζει την ενσωμάτωση των αντιπλοϊκών πυραυλικών συστημάτων AGM-119/84/65-6 όπως επίσης τον τακτικό πύραυλο αέρος-εδάφους AGM-65. Επιπλέον στους προαναφερθέντες πυραύλους, το F-16V υποστηρίζει επίσης τις καθοδηγούμενες με λέιζερ βόμβες Paveway, βόμβες GBU-15 και τους διανομείς υπό-πυρομαχικών WCMD (Wind Correction Munitions Dispenser).

F-16V_2

©lockheedmartin.com

Το ραντάρ APG-83 Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA) επιτρέπει την παντός καιρού σκόπευση όπως επίσης παρέχει εικόνες υψηλής ευκρίνειας και εντοπισμό επίγειων στόχων. Μέσω του ραντάρ APG-83 οι δύο λειτουργίες αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους μπορούν να εφαρμοστούν ταυτοχρόνως. Το ατρακτίδιο προηγμένης σκόπευσης (ATP) μπορεί να προσφέρει υψηλή στόχευση αέρος-αέρος και αέρος εδάφους και να υποστηρίξει την εξαπόλυση όλων των όπλων καθοδηγούμενων με λέιζερ και GPS  εναντίον στατικών όπως επίσης και κινούμενων στόχων. Το αεροσκάφος έχει επίσης την ικανότητα ενσωμάτωσης του συστημάτων λέιζερ FLIR και πλοήγησης όπως επίσης και ατρακτίδια αναγνώρισης. Το F-16V ειναι επίσης αναβαθμισμένο με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα προειδοποίησης απειλών, παρεμβολών, ατρακτίδια εξοπλισμού ηλεκτρονικών αντιμέτρων, chaff και διανομείς φωτοβολίδων και το αυτόματο σύστημα αποφυγής επίγειας πρόσκρουσης «Automatic Ground Collision Avoidance System» (Auto GCAS) για να προφυλαχτεί από τις σύνθετες και ποικίλες καταστάσεις του πεδίου μάχης.

F-16V_1

©lockheedmartin.com

Το F-16V ειναι ανάμεσα στα πιο καλό-σχεδιασμένα μαχητικά αεροσκάφη όλου του κόσμου. Το αεροσκάφος έχει συνολικό μήκος 15,027 μέτρων και ύψος 5,090 μ. Το εκπέτασμα πτερύγων φτάνει τα 9,449 μ. και μπορεί να αγγίξει την ανωτάτη ταχύτητα των 1500 μιλίων ανά ώρα. Το βάρος του αεροσκάφους ειναι 9207 κιλά και το μέγιστο ολικό βάρος απογείωσης (TOGW) ειναι 21,772 κιλά, το ανώτατο.

Αν και η Lockheed Martin ειναι ο μεγαλύτερος αμυντικός εργολάβος στον κόσμο, αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις από τον γίγαντα των βρετανικών αμυντικών συστημάτων BAE Systems στην αναβάθμιση των περισσότερων από 3000 F-16 που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ενεργό υπηρεσία σε πολλές διεθνείς ένοπλες δυνάμεις. Απο τα 3000 αεροσκάφη, περισσότερα από 1000 ειναι 15 χρόνων παλιά και ειναι μια καλή αγορά για βελτιώσεις ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικά. Αν και τα νεότερα αεροσκάφη της πέμπτης γενιάς όπως το F-22 και το F-35 έχουν πλέον εισέλθει σε υπηρεσία, ειναι αλήθεια ότι η αναβάθμιση των αεροσκαφών τετάρτης γενιάς ειναι πολύ πιο οικονομική απο την αγορά μαχητικών πέμπτης γενιάς, για το λόγο αυτό το F-16V φαίνεται να ειναι στον σωστό δρόμο.

Επισήμως γνωστό ως “Fighting Falcon” κοινώς γνωστό ως “Viper” στους πιλότους και τα πληρώματα, το F-16 ειναι ένα από τα πιο ξακουστά και δοκιμασμένα σε μάχη υπερηχητικά μαχητικά στον κόσμο. Το μονοκινητήριο, πολλαπλού ρόλου αεροσκάφος αναπτύχθηκε από την Lockheed Martin (πρώην General Dynamics) και τώρα θεωρείται ως το πιο πετυχημένο παντός καιρού πολλαπλού ρόλου μαχητικό αεροσκάφος. Εισήλθε σε παραγωγή περίπου πριν από τεσσερις δεκαετίες, το 1979, και έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 4500 μαχητικά αεροσκάφη F-16, αν και δεν αγοράζεται πλέον από την πολεμική αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), βελτιωμένες εκδόσεις συνεχίζουν να κατασκευάζονται για διάφορους εξαγωγικούς πελάτες.

Το F-16 είχε πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά όπως το θόλο “φούσκα” χωρίς πλαίσιο, τους πλευρικά τοποθετημένους μοχλούς ελέγχου, το ανακλινόμενο κάθισμα και την πρωτοποριακή χρήση της πτήσης μετριασμένης στατικής ευστάθειας (RSS). Με 11 σημεία ανάρτησης οπλικών συστημάτων, το F-16 υπήρξε το αεροσκάφος επιλογής 25 χωρών και είναι το πιο επιχειρησιακό στρατιωτικό αεροσκάφος σε όλον τον κόσμο, με περισσότερα από 2240 αεροσκάφη να ειναι σε ενεργό υπηρεσία, αποτελώντας το 15% των πολεμικών αεροποριών όλου του κόσμου.

Απόδοση/Μετάφραση από το defenceaviation.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: