Το ρωσικό υπουργείο άμυνας παρέλαβε, την 2α Απριλίου, το πρώτο μεταφορικό αεροσκάφος μαζικής παραγωγής Il-76MD-90A όπως ανέφερε στo Jane’s πηγή προερχόμενη από την βιομηχανία.

“Το πρωτο Il-76MD-90A μαζικής παραγωγής, με εργοστασιακό αριθμό 0109, έχει παραδοθεί στον πελάτη. Το δεύτερο αεροσκάφος μαζικής παραγωγής του τύπου, εργοστασιακός αριθμός 0110, ολοκληρώνει, αυτήν την στιγμή, τις αεροπορικές δοκιμές και θα σύντομα θα παραδοθεί,” δήλωσε η πηγή την 2α Απριλίου. “Η εταιρεία Ιλιούσιν πρόκειται να παραδώσει φέτος, στο υπουργείο άμυνας, συνολικά έξι Il-76MD-90A.”

Η Ιλιούσιν παρέδωσε δύο πρωτότυπα μεταφορικά αεροσκάφη τον Δεκέμβριο στο υπουργείο άμυνας τον Δεκέμβριο 2015 και Ιανουάριο 2016, αντίστοιχα. “Οι παραδόσεις του αεροσκάφους είχαν σταματήσει προσωρινά απο το 2016,” δήλωσε η πηγή. Το 2018, η εταιρεία έπρεπε να έχει παραδώσει τρία Il-76MD-90A, αλλά η επιχείρηση απέτυχε να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. “Συστάθηκε μια ειδική εξωτερική επιτροπή για να χειριστεί την υπόθεση,” πρόσθεσε.

Nikolai Novichkov

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: