Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξετάζουν την πιθανότητα να αγοράσουν επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache στο πλαίσιο του προγράμματος Πλεονάζον Αμυντικό Υλικό (EDA) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

Το περιοδικό Ukrainian Military Pages ανέφερε την Πέμπτη ότι το ουκρανικό υπουργείο άμυνας σχεδιάζει να αναβαθμίσει τον στόλο των εναέριων μέσων της Αεροπορίας Στρατού των ουκρανικών ΕΔ με την αγορά επιθετικών ελικοπτέρων AH-64 Apache.

Το AH-64 Apache είναι ένα δικινητήριο, τεσσάρων ελίκων, πολλαπλών αποστολών επιθετικό ελικόπτερο που σχεδιάστηκε για να είναι μια εξαιρετικά σταθερή πλατφόρμα εξαπόλυσης εναέριων όπλων. Το ελικόπτερο είναι σχεδιασμένων ως μια πλατφόρμα εξαπόλυσης όπλων και είναι εξοπλισμένο με ένα M203E1, αυτόματο πυροβόλο 30 χλστ, συστήματα ρουκετών (2,75 in με αναδιπλόυμενα πτερύγια) και σύστημα όπλων στόχου σημείου (πύραυλοι Hellfire). Διαθέτει υψηλή κινητικότητα, καταστρεπτικότητα και μπορεί να καταστρέψει τεθωρακισμένα, προσωπικό και στόχους υλικών σε καλυπτόμενες συνθήκες μάχης σε αποστάσεις έως 8 χλμ.

Η απόφαση ήρθε ως αποτέλεσμα της αμυντικής επιθεώρησης, η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα και τα αποτελέσματα της μεταβιβάστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο της Ουκρανίας. Κατά την επιθεώρηση εξετάστηκε ο σχεδιασμός των δυνάμεων και των πόρων και η δημιουργία ενός ελπιδοφόρου μοντέλου αμυντικής οργάνωσης και των κλάδων των ΕΔ.

Οι ΕΔ της Ουκρανίας έχουν επιτακτική ανάγκη αντικατάστασης των σοβιετικής εποχής ελικοπτέρων Mi-24 “Hind”. Επι του παρόντος, το μεγαλύτερο μέρος των ελικοπτέρων Mi-24 έχει καθηλωθεί στο έδαφος λόγω έλλειψης ανταλλακτικών όπως έλικες και εξοπλισμούς του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Defence News, οι ΗΠΑ δεσμευθήκαν για 1,5 δισ. για την ενίσχυση της ασφάλειας της Ουκρανίας απο το 2014, όταν οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές άρχισαν να διέρχονται με άρματα μάχης μέσα στην ανατολική Ουκρανία. Αυτή η χρηματοδότηση περιλαμβάνει τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή, οχήματα Χαμερ, ανεπάνδρωτα ντροουν, εκτοξευτές πυραυλο-ωθουμενων βομβίδων, ραντάρ αντιπυροβολικού, εντοπισμό ηλεκτρονικού πολέμου και ασφαλείς επικοινωνίες, εξοπλισμό νυχτερινής παρατήρησης και στρατιωτικές προμήθειες και στρατιωτικές ιατρικές προμήθειες.

Επίσης, το Κογκρέσο προτίθεται να επιτρέψει την πώληση αντιπλοϊκών όπλων επάκτιας άμυνας στο πλαίσιο των μελλοντικών πακέτων βοηθείας ασφάλειας στην Ουκρανίας, μέσω νόμου αμυντικών δαπανών για το 2020.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: