Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την επιλογή των υποψηφίων βαθμοφόρων 2016 Β’ ΕΣΣΟ της Εθνικής Φρουράς ανακοινώθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Άμυνας και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Τα αποτελέσματα παρέδωσε στον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδης ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου στο πλαίσιο ειδικής τελετής στο Υπουργείο Άμυνας παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Γεώργιου Μπασιακούλη και του Προέδρου Μαρίνου Σιζόπουλου και μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας.

Αμέσως μετά την παράδοση τους στον Υπουργό Άμυνας τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας όπου οι ενδιαφερόμενοι νεοσύλλεκτοι μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση και πληροφόρηση.

Παραλαμβάνοντας τα αποτελέσματα ο Υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας η οποία, όπως είπε, με το κύρος και την εμπειρογνωμοσύνη της διασφαλίζει μια διαδικασία αντικειμενική, αμερόληπτη και διαφανή που επιτρέπει και στο Υπουργείο Άμυνας να ενισχύει και να εμπεδώνει την προώθηση ενός κλίματος ισονομίας και δικαιοσύνης ανάμεσα στους εθνοφρουρούς και ευρύτερα στην κοινωνία.

Επανέλαβε την πάγια, όπως είπε, θέση ότι το ρουσφέτι αποτελεί ένα καρκίνωμα που κατατρώει τα ηθικά κύτταρα της κοινωνίας και που θα πρέπει συνεπώς «όλοι μαζί συνεργαζόμενοι να το αντιμετωπίσουμε, να το ξεριζώσουμε και να ξεριζώσουμε νοοτροπίες και παθογένειες που για δεκαετίες ταλαιπωρούν την κοινωνία και την ΕΦ».

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, εξηγώντας ότι αυτή η προσπάθεια για να επιτύχει θα πρέπει όλοι να εργαστούν ως πολιτικοί εταίροι ζητώντας και τη συνδρομή των ίδιων των πολιτών «γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αλλάξουμε νοοτροπίες».

Διαβεβαίωσε ακολούθως τους γονείς των εθνοφρουρών ότι η ίδια αμερόληπτη διαδικασία θα ακολουθήσει και την ερχόμενη βδομάδα κατά την τοποθέτηση των εθνοφρουρών στα διάφορα όπλα, σώματα και μονάδες. «Και δεν πρέπει να ακούν σε όσους εξακολουθούν να βλέπουν προς το παρελθόν και εξακολουθούν να συντηρούν ένα πελατειακό κράτος υποσχόμενοι πράγματα τα οποία δεν μπορούν να υλοποιήσουν» πρόσθεσε, και σημείωσε ότι το σύστημα έχει ασφαλιστικές δικλείδες και ελέγχους.

Κάλεσε μάλιστα οποιονδήποτε έχει την οποιαδήποτε υπόνοια ή καταγγελία να τη μεταφέρει στο Υπουργείο προκειμένου «παραδειγματικές να είναι και οι τιμωρίες.

Συνεχάρη τέλος όλους τους επιτυχόντες αλλά και όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό, λέγοντας ότι θα πρέπει όλοι να αισθάνονται περήφανοι που έχουν αυτή την περίοδο την ευκαιρία να υπηρετήσουν την πατρίδα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε ότι σε μια περίοδο έντονων αμφισβητήσεων αλλά και κυρίως ευρύτερων ανακατατάξεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου η αξιοπιστία και το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων της πατρίδας μας είναι πάρα πολύ σημαντικά.

Και σημείωσε πως οι διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες επιλογής των αξιωματικών και υπαξιωματικών με τη διαδικασία που έχει κατοχυρωθεί τα τελευταία 18 χρόνια με τη συμβολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, εδραιώνουν κατά τρόπο απόλυτο την αξιοκρατία όσον αφορά την επιλογή των αξιωματικών και υπαξιωματικών.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας διαβεβαίωσε τους ενδιαφερόμενους και τις οικογένειες τους ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως παρέμβαση και καμία απολύτως παραβίαση αυτής της αξιοκρατικής διαδικασίας» και πως θα πρέπει «να είναι ήσυχοι ότι αυτοί που επελέγησαν είναι στη βάση των αξιοκρατικών κριτηρίων και της απόδοσης και της επίδοσης που είχαν».

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι η Επιτροπή Άμυνας και το Κοινοβούλιο γενικότερα θα στηρίξουν όλες τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της αντικειμενικής προσέγγισης όλων αυτών των ζητημάτων που αφορούν την ΕΦ και την ασφάλεια της Κύπρου.

Ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κωνσταντίνος Π. Κωνσταντίνου ευχαρίστησε τον Υπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία το Υπουργείο Άμυνας περιβάλλει το Πανεπιστήμιο Κύπρου και διαβεβαίωσε ότι η όλη διαδικασία αξιολόγησης έχεις γίνει με αντικειμενικότητα, αξιοκρατικά κριτήρια και εχεμύθεια.

«Το διαβεβαιώνουμε αυτό υπεύθυνα απέναντι στους νέους μας ώστε να γνωρίζει όλη η κοινωνία ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες των εμπειρογνωμόνων που έχουν εμπλακεί αλλά και των παιδιών που συμμετείχαν στη διαδικασία» σημείωσε.

Τέλος η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Εξετάσεων των Υπουργείου Παιδείας Τέρψα Κωνσταντινίδου εξέφρασε ευαρέσκεια για το έργο που επιτελέστηκε για άλλη μια χρονιά και διαβεβαίωσε ότι η διόρθωση των γραπτών έχει γίνει πλήρως αξιοκρατικά, με το αδιάβλητο και την εμπιστευτικότητα που χαρακτηρίζει τις διαδικασίες της Υπηρεσίας Εξετάσεων.

«Είμαστε σίγουροι ότι με βάση των αποτελέσματα θα έχετε τους καταλληλότερους για το στράτευμα» είπε απευθυνόμενη στον Υπουργό.

Πηγή: kathimerini.com.cy

Αρέσει σε %d bloggers: