Η δεύτερη, κινεζικής κατασκευής, κορβέτα C28A του Αλγερινού Ναυτικού κατά τις θαλάσσιες δοκιμές στις αρχές του τρέχοντος έτους. Η Αλγερία έχει θέσει στην ενεργό υπηρεσία τη δεύτερη κορβέτα καθοδηγούμενων πυραύλων C28A. Η πλατφόρμα θα ενισχύσει την ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει τις θαλάσσιες απειλές στο θέατρο της δυτικής Μεσογείου. (haohanfw.com/IHS Janes)

Το Αλγερινό Ναυτικό έχει θέσει στην ενεργό υπηρεσία τη δεύτερη κινεζικής κατασκευής κορβέτα καθοδηγούμενων πυραύλων C28A, σύμφωνα με είδηση που μεταδόθηκε από την κινέζική εφημερίδα PLA Daily την 15η Μαρτίου και επιβεβαιώθηκε από το IHS Janes με πηγές από το Αλγερινό διαδίκτυο.

Το πλοίο, το οποίο ονομάστηκε Ελ Φατίχ και έλαβε τον αριθμό 921 ως αριθμό νηολογίου, εντάχθηκε στην ενεργό υπηρεσία στο Αλγέρι την 10η Μαρτίου σε μια τελετή όπου παρευρέθηκε ο Αρχηγός του Αλγερινού Λαϊκού Εθνικού Στρατού, ο Στρατηγός Αχμεντ Γκαιντ Σαλάχ, το οποίο επιβεβαιώθηκε από φωτογραφίες που ανακτήθηκαν απ’τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Ελ Φατίχ είναι τμήμα της σύμβασης των τριών πλοίων που υπογράφηκε τον Μάιο του 2012 ανάμεσα στο Αλγερινό υπουργείο Άμυνας και την κινεζική ναυπηγική βιομηχανία China Shipbuilding Trading Company (CSTC). Το πρώτο πλοίο της κλάσης, το Αντχαφερ (920) εισήλθε σε υπηρεσία τον Νοέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων “Πολεμικά Πλοία” του IHS Janes, η πλατφόρμα C28A διαθέτει συνολικό μήκος 120 μέτρων, πλάτος 14,4 μ. και βύθισμα κήτους 3,87μ. Το προωστήριο σκεύος αποτελείται από τέσσερις πετρελαιοκινητήρες 12V 1163 TB93 της MTU, η μέγιστη ταχύτητα του πλοίου είναι 28 κόμβοι και έχει κανονική αυτονομία 3500 ναυτικών μιλίων στους 16 κόμβους.

Το 2800 τόνων πλοίο είναι οπλισμένο με την εξαγωγική έκδοση του ναυτικού πυροβόλου των 76mm, το NG-16-1, ως το κυρίως όπλο του, και δύο συστήματα πύργων Type 730B με εφτάκαννα πυροβόλα των 30mm για εγγύς προστασία. Η ικανότητα δίωξης υποβρυχίων παρέχεται από έξι (δυο τριπλούς) τορπιλοσωλήνες των 324mm που μπορούν να βληθούν μέσα από οπή του σκάφους.

Η σουίτα αισθητήρων του πλοίου περιλαμβάνει το ραντάρ Smart-S της Thales και συστήματα διοίκησης, έλεγχου και επικοινωνιών.

Ridzwan Rahmat

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την “Προέλαση.”

Αρέσει σε %d bloggers: