Στην εικόνα ο αστερισμός των 24ων δορυφόρων του GLONASS. (Πηγή: insidegnss)

Και οι 24 δορυφόροι του ρωσικού συστήματος εντοπισμού θέσης, GLONASS, που βρίσκονται σε τροχιά θα είναι επιχειρησιακοί στις αρχές Μαρτίου του 2013. Για την κάλυψη ολόκληρης της Γης απαιτούνται 24 δορυφόροι.
Την είδηση δημοσιεύει το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN) επικαλούμενο το Κέντρο Αναλύσεων και Πληροφοριών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Ένας από τους 24 δορυφόρους ήταν προσωρινά εκτός λειτουργίας για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης. Αυτή τη στιγμή είναι σε λειτουργία οι 23 δορυφόροι του αστερισμού GLONASS, τρία διαστημόπλοια δέχονται εργασίες συντήρησης και δύο είναι σε απόθεμα, ένας δορυφόρος GLONASS-K πραγματοποιεί πτητικές δοκιμές. Ο αστερισμός θα περιλαμβάνει 24 δορυφόρους με σκοπό την κάλυψη ολόκληρης της υδρογείου.

“Σύμφωνα με το Κέντρο Έλεγχου του Συστήματος GLONASS, οι εργασίες στο κινούμενο διαστημόπλοιο GLONASS-M No743 του τροχιακού επίπεδου 8 έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς, η εκτόξευση του έχει προγραμματιστεί για την 3η Μαρτίου 2013”. -ανακοίνωσε το Κέντρο Αναλύσεων και Πληροφοριών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: