Απογείωση του πρώτου Il-76MD-90A μαζικής παραγωγής. (IHS Janes)

Το πρώτο αεροσκάφος μαζικής παραγωγής, στρατηγικών μεταφορών Ilyushin Il-76MD-90A (Il-476) πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση, ανακοίνωσε την 30η Δεκεμβρίου 2014 το εργοστάσιο Aviastar-SP.

Το αεροσκάφος 0104 πέταξε για περισσότερο από δύο ώρες στο εργοστάσιο αεροσκαφών Ulyanovsk της Aviastar-SP, περίπου 700 ανατολικά της Μόσχας.

Μετά τις επιπρόσθετες «εργοστασιακές δοκιμές» που θα ακολουθήσουν, το αεροσκάφος θα παραδοθεί στην Ρωσική Πολεμική Αεροπορία (Voyenno-Vozdushnyye Sily – VVS). Η VVS πρόκειται να παραλάβει 39 από τα εκσυγχρονισμένα μεταγωγικά αεροσκάφη Il-76MD-90A. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει η απαίτηση έως 100 εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, όπως επίσης και 38 εναέρια τάνκερ Il-478.

Βασισμένο πάνω στο σοβιετικής εποχής Il-76 “Candid”, το Il-76MD-90A διαθέτει ψηφιακό «γυάλινο» πιλοτήριο όπως επίσης και σύγχρονα συστήματα πτήσης, πλοήγησης και επικοινωνιών.

Οι δομικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν τροποποιημένη πτέρυγα και ενισχυμένο σύστημα προσγείωσης. Οι κινητήρες έχουν επίσης εκσυγχρονιστεί.
Οι συγκεκριμένες αναβαθμίσεις προσδίδουν στο αεροσκάφος ωφέλιμο φορτίο 60 τόνων (40 τόνους περισσότερους από το βασικό Il-76) και 12% μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, επιτρέποντας στο Il-76MD-90A να πετάξει έως 8500 χιλιόμετρα με φορτίο 20 τόνων ή 4100 χλμ με φορτίο 50 τόνων.

Η εξέλιξη του Il-76MD-90A είναι τμήμα μιας ευρύτερης ανανέωσης των αερομεταφορικών δυνατοτήτων της VVS που θα δούμε να αντικαθιστά το σημερινό -σοβιετικής εποχής- απόθεμα με νέες και βελτιωμένες πλατφόρμες έως περίπου το 2020.

Εκτός από το Il-76MD-90A, τα υπόλοιπα προγράμματα περιλαμβάνουν το δικινητήριο αεριωθούμενο τακτικό μεταφορικό αεροσκάφος (MTA) το οποίο αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Ινδία, τέσσερα στροβιλοελικοφόρα (turboprop) Antonov An-70 μέσω κοινής ανάπτυξης με την Ουκρανία, όπως επίσης και την επανέναρξης της παραγωγής με Ουκρανία του An-124 “Condor”. Ωστόσο, τεχνολογικά, πολιτικά, και οικονομικά προβλήματα έχουν πλήξει κάθε ένα από αυτά τα προγράμματα σε διαφορετικό βαθμό, θέτοντας έτσι υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της VVS να τα αναπτύξει εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Ένα διαφορετικό πρόγραμμα το οποίο κυλάει πιο ήρεμα, καθώς δεν εμπλέκονται ξένοι συνεργάτες και έχει ελάχιστες τεχνολογικές βελτιώσεις, είναι το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του Il-76MDM. Το Il-76MDM που βασίζεται επίσης στο Il-76, περιλαμβάνει την τοποθέτηση των ίδιων ηλεκτρονικών πτήσης και συστημάτων με το Il-76MD-90A, όμως αντί να εξοπλιστεί με τους νέους κινητήρες PS-90A θα διατηρήσει τους αρχικούς D-30KP.

Οι εργασίες εκσυγχρονισμού εκτελούνται στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Μεταφορικής Αεροπορίας (MTA) της VVS στην πόλη Ζουκόφσκι, πλησίον της Μόσχας, και δεν εμπλέκεται η Aviastar-SP.

Οι διαδικασίες εκσυγχρονισμού του Il-76MDM πρόκειται να αυξήσουν την επιχειρησιακή ζωή των 41 αεροσκαφών Il-76 του σημερινού στόλου της VVS για ακόμη 15 χρόνια, αλλά και στο με το ένα τρίτο της τιμής ενός ολοκαίνουριου αεροσκάφους.

Απόδοση από το HIS Janes για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: