Τούρκοι αρματιστές στα σύνορα με τη Συρία. (militaryphotos.net)

Τούρκοι αρματιστές στα σύνορα με τη Συρία. (militaryphotos.net)

Η Τουρκία έχει αναπτύξει επιπλέον βαρέα όπλα, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, κατά μήκος των συνόρων με την γειτονική Συρία, δημοσίευσε την 6η Νοεμβρίου το τουρκικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ο Τουρκικός Στρατός έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας ανάμεσα στις νοτιοανατολικές επαρχίες του Σιρνάκ και Μαρτίν που συνορεύουν με τη Συριά απο την Τετάρτη, αναπτύσσοντας 20 άρματα μάχης στην πόλη Νίσιβη, κατά μήκος της πόλης Κουαμισίλι της Συρίας την οποία κατοικούν κούρδοι, ανέφερε το δημοσίευμα.

Αρκετά στρατιωτικά οχήματα μετέφεραν βαρέα οπλικά σύστημα τα οποία αναπτύχθηκαν επίσης ανάμεσα στις πόλεις του Κιρζε και Νισίβη την Πέμπτη (06.11.2014), ενώ εκατοντάδες τουρκοι στρατιώτες εγκαταστάθηκαν κάθε 50 μέτρα κατά μήκος των συνόρων, πρόσθεσε η δημοσίευση.

Ο στρατός ίσως να λαμβάνει μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η μαζική εισροή Σύρων προσφύγων που φεύγουν απο τις συγκρούσεις, πρόσθεσε η δημοσίευση.

Καθώς οι συγκρούσεις ανάμεσα στους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και τις κουρδικές Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG) έχουν εντατικοποιηθεί στην συριακή πόλη του Άιν αλ-Άραμπ, επίσης γνωστή και ως Άιν αλ-Άραμπ, στην βόρεια Συρία τους τελευταίους μήνες, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας στην συνοριογραμμή.

Απόδοση απο το ibnlive.in.com για την Προέλαση

Αρέσει σε %d bloggers: