Επιστρέφει νωρίτερα η φρεγάτα «Υδρα» από την Σομαλία

Σε νέες περικοπές αποστολών στο εξωτερικό προχωρά το ελληνικό Πεντάγωνο. Μετα από εισήγηση του Πολεμικού Ναυτικού, που έγινε για οικονομικούς λόγους, η φρεγάτα «Υδρα» η οποία συμμετέχει στην επιχείρηση «Αταλάντα» της Ε.Ε. κατά της πειρατείας ανοιχτά της Σομαλίας, επιστρέφει στις 8 Μαρτίου αντί της προγραμματισμένης ημερομηνίας 4 Απριλίου (ένα μήνα νωρίτερα).

Επίσης δεν θα συμμετάσχει στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 (δύο μήνες). Για το σύνολο των 3 αυτών μηνών η εξοικονόμηση είναι 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η περικοπή αυτή είναι έκτακτη και δεν συμπεριλαμβανόταν στην προγραμματισμένη για το 2012 περικοπή των ειρηνευτικών αποστολών κατά 50% τουλάχιστον.

Πηγή: Τα Νέα

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: