Το νέο ποδήλατο θα διαθέτει πλαίσιο αλουμινίου και δισκόφρενα. (archive.foolz.us)

Το νέο ποδήλατο θα διαθέτει πλαίσιο αλουμινίου και δισκόφρενα. (archive.foolz.us)

Ξεχάστε τον Ελβετικό σουγιά, σύντομα οι Ελβετοί στρατιώτες θα είναι «αντιμέτωποι» με την τελευταία δίτροχη τεχνολογία -ολοκαίνουρια ποδήλατα για να μπορούν να κινούνται στους ορεινούς δρόμους.

Αυτή τη φόρα, τα ποδήλατα θα διαθέτουν 8 ταχύτητες σε αντίθεση με την μία ταχύτητα που έχουν τα ποδήλατα που διαθέτει αυτή την στιγμή ο Ελβετικός στρατός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα NZZ Am Sonntag περίπου 2800 ποδήλατα Ελβετικής κατασκευής , αξίας 2300 ευρώ το ένα, σύντομα θα αποκτηθούν με σκοπό να αντικαταστήσουν τα 20 ετών ποδήλατα που έχουν στο «οπλοστάσιο» τους οι ένοπλες δυνάμεις της Ελβετίας.

Το νέο ποδήλατο, με πλαίσιο αλουμινίου και δισκόφρενα, ζυγίζει 15 κιλά, 10 κιλά λιγότερα από το παλαιό μοντέλο.

Η μεγάλη βελτίωση είναι η ύπαρξη ταχυτήτων.

Ο Ελβετικός στρατός μέχρι το 2003 διατηρούσε μονάδες πεζικού που χρησιμοποιούσαν ποδήλατα, αλλά τώρα τα ποδήλατα χρησιμοποιούνται μόνο για ασκήσεις και για την μετακίνηση εντός του στρατοπέδου.

H εφημερίδα αναφέρει ότι υπουργός άμυνας, Ueli Maurer -ο οποίος έχει δεχθεί έντονη κριτική για την αγορά των Σουηδικών μαχητικών αεροσκαφών Gripen- δοκίμασε ο ίδιος το νέο ποδήλατο.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: