ΒΤR-4

Τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού ΒΤΡ-4 κατά την μεταφορά τους στο Ιράκ (Φωτογραφία: Iraqi Armed Forces Forums)

Ιρακινοί ειδικοί ανακάλυψαν σοβαρές ελλείψεις στα τεθωρακισμένα οχήματα που έχουν κατασκευαστεί από την Ουκρανία και πρόκειται να εξοπλίσουν τις Ιρακινές ένοπλες δυνάμεις.

Η Ουκρανική εφημερίδα Segondya αναφέρει ότι οι ελλείψεις σχετίζονται με το σύστημα ελέγχου πυρός των 62 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού BTR-4E, μέρος της σύμβασης ύψους 2,4 δίς δολαρίων ΗΠΑ στην οποία περιλαμβάνεται και η παράδοση στο Ιρακ ενός Ουκρανικής κατασκευής αεροσκάφος An-32B

Το RIA Nonosti αναφέρει το δεν υπήρξε σχόλιο από τον κατασκευαστή.

Το Ιρακ είναι να προμηθευτεί συνολικά 420 τεθωρακισμένα οχήματα μέχρι το τέλος του έτους.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: