Γιώργος Παγουλάτος

Ο Ελληνοαμερικανός Γιώργος Παγουλάτος, ο καλύτερος της τάξης του 2012 στο West Point.Στη φωτογραφία με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ)

Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν παραβρέθηκε στην αποφοίτηση της τάξης του 2012 από την Στρατιωτική Ακαδημία West Point, το περασμένο Σάββατο, και απένειμε τα διπλώματα στους αριστούχους με πρώτο τον Ελληνοαμερικανό Γιώργο Παγουλάτο, ως τον καλύτερο της τάξης του.

Αποφοίτησαν με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού περί τους χίλιους ευέλπιδες, ενώ κατά τη μεγάλη τελετή στο στάδιο της Στρατιωτικής Ακαδημίας στον λόγο του ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ανέφερε ότι τώρα που οι ΗΠΑ απομακρύνονται από τους μακροπρόθεσμους πολέμους «μας επιτρέπετε να αντικαταστήσουμε και να αναπροσαρμόσουμε την εξωτερική μας πολιτική. Μπορούμε τώρα να επικεντρωθούμε σε νέες παγκόσμιες προκλήσεις μετά από τους δεκάχρονους πολέμους».

Στο λόγο του Μπάιντεν αντήχησαν μερικά από τα θέματα που είχε θίξει ο πρόεδρος Ομπάμα την περασμένη Τετάρτη στην Πολεμική Αεροπορική Ακαδημία και αναφερόμενος στους Αμερικανούς στρατιώτες που σκότωσαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν είπε ότι «αυτοί οι πολεμιστές έστειλαν το μήνυμα στον κόσμο, ότι εάν πληγώσεις την Αμερική, θα σε ακολουθήσουμε έως το τέλος της Γης».

Τέλος επαίνεσε τους ευέλπιδες για τον λόγο ότι αποφάσισαν να ακολουθήσουν στρατιωτική σταδιοδρομία μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

ekirikas.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: