Η Ινδία παρέλαβε το πρώτο αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου Embraer 145 (Φωτογραφία: asian-defence)

Την Παρασκευή 17 Αυγούστου, η Ινδία έκανε ένα σημαντικό βήμα στο τομέα της εναέριας επιτήρησης, παρέλαβε το πρώτο αεροσκάφος Έγκαιρής Προειδοποίησης και Ελέγχου “Airborne Early Warning & Control-AEW&C” Embraer 145, το οποίο είναι εξοπλισμένο με συστήματα Ινδικής τεχνολογίας.

Το πρώτο από τα τρία αεροσκάφη AEW&C διαθέτει το πρώτο ραντάρ τύπου AESA που κατασκευάστηκε από την Ινδία, το οποίο παρέχει την δυνατότητα εντοπισμού των εχθρικών πύραυλων και μαχητικών σε όλες τις γωνίες.

Το νέο αεροσκάφος θα δώσει την δυνατότητα στη Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) την λειτουργία τόσο των Ισραηλινών μεγάλης εμβέλειας AWACS IL-76 Phalcon, καθώς και το μικρότερης εμβέλειας EMB-145 της Βραζιλίας.

Η Ινδία διαθέτει ήδη τρία Ισραηλινά AWACS και βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης άλλων δύο.

Η συμφωνία που υπέγραψαν Ινδία και Βραζιλία για την προμήθεια τριών αεροσκαφών μέχρι το 2014, φερεται να έχει ύψος 210 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: