Θωρακισμένο πυροσβεστικό όχημα SISU 8×8 (Φωτογραφία: asdnews)

Η SISU Defence παρουσίασε το νέο θωρακισμένο πυροσβεστικό όχημα 8×8 SISU για επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών και διάσωσης. Η ιδέα για το σχεδιασμό ενός θωρακισμένου πυροσβεστικού οχήματος ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, τώρα το τριάντα τόνων πυροσβεστικό όχημα υποβάλλεται σε δοκιμές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να έχουν ολοκληρωθεί με την μαζική παραγωγή του οχήματος από το 2013 και μετά.

Συμφωνά με την SISU, το όχημα φέρει μία πυροσβεστική δεξαμενή δέκα τόνων, τύπου κοντέινερ, η οποία μπορεί να αποσυνδεθεί γρήγορα από το οχτατροχο όχημα. Εκτός από την δυνατότητα της πλήρους αποσύνδεσης, οι βασικές ιδιότητες του νέου πυροσβεστικού οχήματος περιλαμβάνουν σύστημα τηλεχειρισμού για το «κανόνι» εκτόξευσης του πυροσβεστικού υλικού, και υψηλό επίπεδο προστασίας του πληρώματος.

Μία βιντεοκάμερα, και μία θερμική κάμερα που βρίσκονται στην οροφή της καμπίνας του οχήματος μεταδίδουν εικόνες στην οθόνη του πίνακα ελέγχου που βρίσκεται μέσα στη καμπίνα, έτσι ώστε το «κανόνι» νερού να μπορεί να ελέγχεται εξ αποστάσεως από το εσωτερικό της καμπίνας.

Η SISU λέει πως η καμπίνα του πυροσβεστικού οχήματος 8×8 SISU έχει ΧΒΡΠ προστασία, παρέχοντας προστασία από τα δυνητικά επικίνδυνα αέρια εντός της καμπίνας κατά την διάρκεια της πυρόσβεσης. Το όχημα διαθέτει επίσης προστασία από νάρκες και βολές ελαφρών όπλων. Η αντιναρκική και αντιβαλλιστική προστασία του οχήματος πληροί τα κριτήρια του προτύπου συμφωνίας τυποποίησης (STANAG) 4569, καθώς οι σχετικές ιδιότητες του οχήματος έχουν δοκιμαστεί με πραγματικές συνθήκες κατάσβεσης πυρκαγιών σε συνεργασία με τις Φιλανδικές Ένοπλες Δυνάμεις.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: