Αεροσκάφη Τ-50 κατά την αεροπορική έκθεση MAKS 2011(Φωτογραφία: Sukhoi)

Το Ρωσικό stealth μαχητικό πέμπτης γενιάς Τ-50 ολοκλήρωσε την πρώτη δοκιμή προσέγγισης σ’ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού.

Την είδηση δημοσιεύει το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, το οποίο λέει πως στην ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε η κατασκευάστρια εταιρεία Sukhoi αναφέρει πως το αεροσκάφος Τ-50, προσέγγισε με επιτυχία ενα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού Il-78 πετώντας μαζί μ’ενα  Su-25UB.

Το δεύτερο πρωτότυπο, T-50-2, αυτή τη στιγμή διεξάγει μια σειρά από δοκιμαστικές πτήσεις, για να ελεγχθεί ο φάκελος πτήσης του νέου αεροσκάφους σε υποηχητικές, υπερηχητικές καταστάσεις και διαφορετικές διαμορφώσεις.

Το πρώτο πρωτοτυπο, Τ-50-1, προετοιμάζεται για ένα πρόγραμμα πτητικών δοκιμών που περιλαμβάνουν πτήσεις με γωνία επίθεσης και δύσκολους ελιγμούς.

Το Τ-50-3, θα ξεκινήσει την πλήρη δοκιμή του νέου συστήματος ρανταρ (AESA) του και των ηλεκτρονικών συστημάτων του αεροσκάφους, το οποίο, όπως λέει η Sukhoi έχει ήδη δείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα στις αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους δοκιμές.

Το ρανταρ NII Tikhomirova θα δώσει τη δυνατότητα στο Τ-50 να επιτεθεί σε στόχους αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους ταυτόχρονα από μεγάλη απόσταση. Να αναγνωρίσει και να ταξινομήσει μονούς και ομαδικούς στόχους, και επιτεθεί σε πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα με καθοδηγούμενα όπλα ακριβείας και επίσης να εκτελέσει ηλεκτρονικό πόλεμο.

Το τέταρτο T-50 θα ενταχθεί στο πρόγραμμα δοκιμών εντός του έτους.

Το Τ-50 αναμένεται να παραδοθεί στη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία μετά το 2015. Ένα παράγωγο του αεροσκάφους πρόκειται να  παραδοθεί στη Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: