Ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας Ντμiτρι Μεντβεντεβ δίπλα σε ένα υποβρύχιο κλάσης Borei (Φωτογραφία: Wikipedia)

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έχει εγκαταλείψει τα σχέδια για την δημιουργία μίας ενοποιημένης διοίκησης στην οποία θα συμμετείχε η πυρηνική τριάδα της Ρωσίας (στρατηγικά βομβαρδιστικά, διηπειρωτικοί πύραυλοι “ICBM” και πυρηνικοί πύραυλοι εκτοξευόμενοι από υποβρύχια “SLBM”).

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti το οποίο επικαλείται δημοσίευση της εφημερίδας Izvestia  την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012, αυτή η απόφαση έχει ως αποτέλεσμα, οι τρεις κλάδοι των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων – Η Διοίκηση Στρατηγικών Πυραύλων (SMF), η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό – να διατηρήσουν τον έλεγχο επί των δικών τους συστημάτων που αποτελούν την τριάδα.

Η δημιουργία της ενοποιημένης διοίκησης στρατηγικών πυρηνικών όπλων συζητείται στο Ρωσικό στρατό από τα τέλη του 1990.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, η Ρωσία διαθέτει 494 επίγειους, θαλάσσιους και εναέριους εκτοξευτές πυραύλων οπλισμένους με 1492 κεφαλές.

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας μελετά την αγορά τουλάχιστον 8 στρατηγικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων κλάσης Borei, την πλήρη αναβάθμιση του στόλου των στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροπλάνων  Tu-160 Blackjack και Tu-95 Bear και να εξοπλίσει την SMF με το τρομερό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Yars.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: