Το μεταφορικό στρατιωτικό αεροπλάνο An-70 (Φωτογραφία: Antonov)

Το αναβαθμισμένο Ουκρανικό στρατιωτικό μεταφορικό αεροπλάνο An-70 έκανε την πρώτη του πτήση την 27η Σεπτεμβρίου 2012. Σύμφωνα με το Lenta.ru η πτήση ήταν επιτυχής, η διάρκεια της ήταν 32 λεπτά. Οι δοκιμαστικές πτήσεις του An-70 ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2012.

Η ανάπτυξη του An-70 γίνεται από την Ουκρανία από την δεκαετία του ’90. Ρώσοι ειδικοί συμμετέχουν στο πρόγραμμα από το 2002. Το πρόγραμμα σταμάτησε το 2010 λόγω κάποιων προβλημάτων που διαπιστώθηκαν κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών πτήσεων. Μετά από αυτό λήφθηκε η απόφαση αναβάθμισης των ελικοστρόβιλων κινητήρων. Η Ουκρανία προορίζει να διανέμει 43,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2012 για την υλοποίηση του σχεδίου. Η Ρωσία θα επενδύσει 85,1 εκατ. δολάρια.

Το αεροπλάνο θα κοστίσει 67 εκατ. δολάρια. Η Ρωσία σκοπεύει να αγοράσει εξήντα εφτά (67) αεροπλάνα An-70, η Ουκρανία μόνο τρία. Το πρώτο An-70 αποκτήθηκε από το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας το 2011.

Η Kommersant αναφέρει επικαλούμενη τον επικεφαλής της εταιρείας Antonov, Dmitry Keena, ότι η κυρίως παραγωγή θα μεταφερθεί από την Ουκρανία στο ΚΑΡΟ (Kazan Aviation Production Association) στη Ρωσία. Όπως εξήγησε ο Keeva, η Ουκρανία θα κατασκευάζει τους κινητήρες, τις πτέρυγες και το οπίσθιο τμήμα του αεροσκάφους, το οποίο περιλαμβάνει το πτερύγιο, πηδάλιο και την ουρά του An-70, καθώς η Ρωσία θα κατασκευάζει την άτρακτο και θα εκτελεί την τελική συναρμολόγηση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: