Εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου, εδάφους-εδάφους Prithvi ΙΙ (Φωτογραφία: thehindu)

Η Διοίκηση Στρατηγικών Δυνάμεων (SFC) του Στρατού της Ινδίας εκτόξευσε σήμερα Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 τον, 350 χιλιόμετρων βεληνεκούς, πύραυλο εδάφους – εδάφους Prithvi. Η εκτόξευση έγινε από το πεδίο εκτοξεύσεων στο Chandipur, κοντά στην ακτή Odisha. Την πορεία της τροχιάς του πυραύλου παρακολούθησαν μια πυροβολαρχία εξελιγμένων ρανταρ, παρατηρητήρια τηλεμετρίας, ήλεκτρο-οπτικά μέσα και πολεμικά πλοία.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ινδίας, ο πύραυλος Prithvi είναι εξοπλισμένος με προηγμένο σύστημα πλοήγησης υψηλής ακριβείας και καθοδηγείται από ένα καινοτόμο σύστημα πλοήγησης.

Με αυτή την εκτόξευση η Διοίκηση Στρατηγικών Δυνάμεων της Ινδίας έχει εκτελέσει επιτυχώς εκτοξεύσεις σε επιχειρησιακές συνθήκες όλων των εκδόσεων των πυραύλων Prithvi και Agni.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: