Το ρωσικό stealth μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς T-50 (Φωτογραφία: gadgetfreak)

Η ρωσική εταιρεία κατασκευής κινητήρων αεροπλάνων NPO Saturn έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες των εργαστηριακών δοκιμών ενός νέου κινητήρα ο οποίος προορίζεται για το προηγμένο μαχητικό (PAK FA) Τ-50.Την είδηση μεταδίδει ο ρωσικός διαδικτυακός τόπος Lenta.ru επικαλούμενος δήλωση του Γενικού Σχεδιαστή- Διευθυντή του Επιστημονικού και Τεχνολογικού κέντρου Arkhip Lyulka, και λέει ότι οι δοκιμές του κινητήρα θα ξεκινήσουν το 2014.

Ο Marchukov είπε πως ο πρώτος κινητήρας θα συναρμολογηθεί σε δύο χρόνια και οι δοκιμές θα ξεκινήσουν στο δίκτυο ανάπτυξης πλήρους παραγωγής του κινητήρα. Είναι ένας ολοκαίνουριος, και γιαυτό η ανάπτυξη του παίρνει τόσο πολύ χρόνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συνολικό βάρος του νέου συγκροτήματος ισχύος θα είναι 30% χαμηλότερο σε σύγκριση με τον κινητήρα AL-41F1 («Product 117», η αναβαθμισμένη έκδοση του κινητήρα AL-41F1S που προοριζόταν για το Su-35).

Όπως ήταν αναμενόμενο, το κόστος κύκλου ζωής του θα είναι 30% χαμηλότερο σε σύγκριση με τον AL-41F1S. Σύμφωνα με το Marchukov, ο κινητήρας θα είναι φθηνότερος. Ο νέος κινητήρας του PAK-FA (επίσης γνωστός και ως «Product 30») θα ξεχωρίζει από τον «Product 117». Τα πρώτα αεροσκάφη θα εξοπλιστούν με τους κινητήρες «Product 117» μεχρι την εκκίνηση της παραγωγής του κινητήρα «Product 30».

Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον νέο κινητήρα του T-50. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ο κινητήρας θα διαθέτει αυξημένη ώθηση και αποδοτικότητα στη κατανάλωση καυσίμου σε σύγκριση με τον AL-41F1. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, το συγκρότημα ισχύος θα έχει ώση περίπου 107 kN σε λειτουργία πτήσης και 176 kN σε πλήρη λειτουργία μετάκαυσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της NPO Saturn, Ilya Fedorov, δήλωσε τον Απρίλιο του 2011 ότι η ανάπτυξη του νέου κινητήρα είναι μπροστά από το πρόγραμμα και ο πρώτος κινητήρας πρόκειται να παραδοθεί στο Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας το 2015. Το πρώτο T-50 θα αποκτηθεί από την Ρωσική Πολεμική Αεροπορία το ίδιο έτος.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: