Η πρώτη πτήση ελικοπτέρου Black Hawk χωρίς πιλότο είναι πραγματικότητα (Φωτογραφία: US Army)

Η πρώτη πτήση ελικοπτέρου Black Hawk χωρίς πιλότο είναι πραγματικότητα (Φωτογραφία: US Army)

Ανατολικά του San Jose, ενα ελικόπτερο Black Hawk παρατηρήθηκε να πετά χαμηλά και αργά στο ουρανό την 5η Νοεμβρίου 2012. Δεν υπήρχαν πιλότοι εντός του ελικοπτέρου και όλοι οι ελιγμοί κατά τη διάρκεια της πτήσης γίνονταν χωρίς οποιασδήποτε εξάρτηση και επίδραση από εξωτερικούς παράγοντες, όπως ο άνθρωπος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του army.mil, το Κέντρο έρευνας και ανάπτυξής της Διοίκησης Αεροπορίας και Πυραύλων των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) δοκίμασε με επιτυχία την χαμηλού ύψους αυτόνομη πτήση πάνω από το Diablo Range στη Καλιφόρνια. Αυτή η δοκιμή είναι σημαντική για τα τεχνολογικά επιτεύγματα νέας γενιάς των στρατιωτικών ελικοπτέρων: την πλοήγηση σε περιβάλλον με εμπόδια και ασφαλή προσγείωση σε προεπιλεγμένη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης δοκιμαστικής πτήσης πραγματοποιήθηκαν σε πραγματικό χρόνο οι μετρήσεις: Ανίχνευση εδάφους, στατιστική επεξεργασία, εκτίμηση κινδύνου, αποφυγή απειλής, νέα πορεία και αυτόνομος έλεγχος πτήσης.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που σύστημα αυτόνομης πτήσης αναγνώρισης και σάρωσης εδάφους εγκαταστάθηκε σε ενα ελικόπτερο Black Hawk.

H δοκιμή πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια Rotorcraft Aircrew Systems Concept Airborne Laboratory, ή RASCAL, ένα ελικόπτερο Black Hawk JUH-60A εξοπλίστηκε με το σύστημα ανίχνευσης και μέτρησης λέιζερ H.N. Burns 3D-LZ για την μέτρηση αναγλύφου του εδάφους.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το ελικόπτερο πέταξε σε ύψος 60 με 120 μέτρα περίπου από το έδαφος. Κατά τη διάρκεια του τελικού εμποδίου της πτήσης, την προσγείωση, ο αλγόριθμός της ασφαλούς προσγείωσης προκαθορισμένης περιοχής αναγνώρισε ενα σημείο ασφαλούς προσγείωσης σε ενα ξέφωτο στο δάσος.

Όπου η προσγείωση έγινε με ακρίβεια εκατοστών.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: