Βολή πυραύλου Aster 15 από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle (Φωτογραφία: MDBA)

Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2012, ο Ευρωπαϊκός οίκος πυραύλων MBDA έχει κατασκευάσει συνολικά 1000 σύστημα πυραύλων Aster.

H οικογένεια των αντιαεροπορικών συστημάτων Aster η οποία αποτελείται από το Aster 15 και Aster 30 δημιουργήθηκε μέσω ενός προγράμματος συνεργασίας υπό την διοίκηση του Ευρωπαϊκού οργανισμού OCCAR (Organisation Conjointe de Coopération en matière d’ARmement) για λογαριασμό της Γαλλίας και Ιταλίας.

Η παραγωγή του συστήματος Aster ξεκίνησε το 2006 με χαμηλό ρυθμό πέντε πυραύλων το μήνα. Το 2008 αυτός αυξήθηκε στο μεσαίο ρυθμό των 15 πυραύλων τον μήνα. Μέχρι το 2011, ο πλήρης ρυθμός παραγωγής με περισσότερους από 20 πυραύλους το μήνα έχει επιτευχθεί για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις παράδοσης των πελατών.

Ο πύραυλος περιλαμβάνει εξαρτήματα από την Avio, Roxel, Thales, Selex Galileo, Sagem και Simmel Difesa.

Το κύριο αντιαεροπορικό σύστημα επιφανείας – αέρος Principal Anti Air Missile System (PAAMS) είναι σε υπηρεσία με το Γαλλικό και Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, αναπτύσσουν ένα μείγμα πυραύλων Aster 15 και Aster 30 στις φρεγάτες FREMM και Horizon. Το PAAMS είναι επίσης σε υπηρεσία με τα αντιτορπιλικά κλάσης Τ-45 Daring του Βασιλικού Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι γνωστό ως σύστημα Sea Viper. Ένα επίγειο κινητό αντιαεροπορικό σύστημα Aster 30 γνωστό και ως SAMP/T έχει παραδοθεί στο Ιταλικό Στρατό και στη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία (γνωστό και ως Mamba).

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε: MBDA PRODUCES 1000TH ASTER MISSILE

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: