Αζέροι στρατιώτες (Φωτογραφία: Wikipedia)

Μονάδες ειδικών δυνάμεων των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, της Τουρκίας και του Καζακστάν πρόκειται να πραγματοποιήσουν την κοινή στρατιωτική άσκηση με την ονομασία «Anadolu».

Την είδηση μεταδίδει την 9η Ιανουαρίου 2013 ο δικτυακός τόπος apa.az επικαλούμενος κυβερνητικές πηγές. Η άσκηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 2013. Η ημερομηνία της άσκησης πρόκειται να προσδιοριστεί στο κοντινό μέλλον.

Στο εγγύς μέλλον, οι κυβερνήσεις του Αζερμπαϊτζάν, Τουρκίας και Καζακστάν σκοπεύουν να υπογράψουν ένα Μνημόνιο Συνεργασίας στα θέματα υποστήριξης της χωράς που θα φιλοξενήσει την άσκηση μονάδων των ειδικών δυνάμεων «Anadolu».

Ο στρατιωτικός ακόλουθος του Αζερμπαϊτζάν στη Τουρκία Tofig Gasimov έχει εξουσιοδοτηθεί να υπογράψει το έγγραφο για την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: