Σχηματισμός φάλαγγας αρμάτων μάχης Μ1Α1, του 1-72 Τεθωρακισμένου Συντάγματος του Στρατού των ΗΠΑ, στο πλαίσιο προετοιμασίας εκπαιδευτικής άσκησης. (Φωτογραφία: US Army)

H εταιρεία General Dynamics Land Systems (GDLS) κέρδισε σύμβαση αξίας 132,7 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναβάθμιση 69 αρμάτων μάχης M1A2 για τη Σαουδική Αραβία. Η εργασία αναβάθμισης είναι τμήμα του σχεδίου αναβάθμισης του στόλου αρμάτων της Σαουδικής Αραβίας.

Η σύμβαση της Στρατιωτικής Πώλησης Εξωτερικού (FMS), απονεμήθηκε στην εταιρεία GDLS από την Τακτική Διοίκηση Διαχείρισης (TACOM) στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (US Army) για λογαριασμό του Βασιλικού Σαουδικού Στρατού Ξηράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας την 8η Ιανουαρίου, η σύμβαση επεκτείνει τις εργασίες αναβάθμισης των αρμάτων Μ1Α1 και Μ1Α2 που ξεκίνησαν το 2008, στη διαμόρφωση Μ1Α2S για την Σαουδική Αραβία. Η μετατροπή των αρμάτων στην διαμόρφωση Μ1Α2S αυξάνει την ικανότητα και αποδοτικότητα των αρμάτων

Οι εργασίες αναβάθμισης των αρμάτων, θα γίνουν στο εργοστάσιο της GDLS στη Lima του Οχάιο, με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών την 31η Ιουλίου 2014.

Ανακοίνωση της General Dynamics Land Systems

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: