«Αντίο» του ρωσικού στρατού στα γούνινα καπέλα με καλύμματα αυτιών (Πηγή: i201)

O ρωσικός Στρατός πρόκειται να αποχαιρετήσει, για χάρη του νέου καλύμματος κεφαλής, το παραδοσιακό γούνινο καπέλο με τα καλύμματα αυτιών – γνωστό και ως “ushanka”, η κατάργηση του καπέλου θα γίνει στα πλαίσια της νέας στρατιωτικής στολής που πρόκειται να παρουσιαστεί, στο ρωσικό Στρατό, σταδιακά από το 2014.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN), η νέα στολή στρατιώτη σχεδιάζεται από τον όμιλο ΒΤΚ της St. Petersburg, η οποία παρουσίασε τα νέα υποδείγματα το Δεκέμβριο του 2012.

Το χειμερινό καπέλο που θα αντικαταστήσει τα ushanka, θα είναι περισσότερο εύκολο στη χρήση με κράνος ή μια συσκευή ασύρματης επικοινωνίας.

Η νέα στολή θα περιλαμβάνει παλτό φλίς, μια αντιανεμική στολή, χειμερινά υποδήματα για πολικές θερμοκρασίες και κράνος με κουκούλα.

Οι φόρμες κατασκευάζονται από τα πιο σύγχρονα υφάσματα και υλικά, και μπορεί να φορεθεί σε θερμοκρασίες από +40 βαθμούς Κελσίου μέχρι μείον 40 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: