Στη φωτογραφία βομβαρδιστικό αεροσκάφος Tu-22M3 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας (Πηγή: Wikipedia)

Μετά από συμφωνία με τη Ρωσία, η Κίνα πρόκειται να αποκτήσει τριανταέξι βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-22Μ3. Η συνολική αξία της σύμβασης υπολογίζεται στο 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με το ρωσικό Vzglyad.ru, τα βομβαρδιστικά, μετά την είσοδο σε υπηρεσία,  πρόκειται να λάβουν την κωδική ονομασία «H-10». Η παράδοση θα γίνει σε δυο πακέτα: δώδεκα και εικοσιτεσσάρων βομβαρδιστικών αντίστοιχα.

Τα αεροσκάφη πρόκειται να εκσυγχρονιστούν στην Κίνα και η επιχειρησιακή ακτίνα τους αναμένεται να αυξηθεί. Αυτό, πρόκειται να κάνει τα Tu-22M3 μία σοβαρή απειλή για πάρα πολλά προηγμένα αμυντικά συστήματα.

Το Business Insider πιστεύει, επίσης, πώς η παραπάνω πληροφορία θα είναι σωστή, εάν στη σύμβαση, εκτός από τα αεροσκάφη, περιέχονται και οι υπερηχητικοί πύραυλοι κρουζ, μεγάλου βεληνεκούς, εναντίον στόχων επιφανείας Kh-22 (Νατοϊκή ονομασία AS-4 Kitchen). Αυτό ίσως να αλλάξει σημαντικά τη στρατηγική ισορροπία στην περιοχή, και να δημιουργήσει μία επιπλέον απειλή για το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

Σύμφωνα με ελεύθερες πηγές, οι ρωσικές Αεροπορικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει εβδομήντα βομβαρδιστικά Tu-22M3 και ογδόντα τρία το Πολεμικό Ναυτικό. Το 2011, όλα τα επιχειρησιακά αεροπλάνα του Ναυτικού τέθηκαν υπό την διοίκηση των αεροπορικών δυνάμεων.

Το Tu-22M3 χρησιμοποιήθηκε το 1988-1989 στο Αφγανιστάν, και στα πρώιμα στάδια της πρώτης στρατιωτικής σύγκρουσης στη Τσετσενία.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: