Γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφη παρέχουν υποστήριξη από αέρος. (Πηγή: bbc)

Οι γαλλικές δυνάμεις στο Μάλι κατέλαβαν το αεροδρόμιο και τη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Νίγηρα στο προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών Γκάο και όπως φαίνεται ανακατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας αυτή πόλη, τον έλεγχο της οποίας είχαν από τον Ιούνιο τζιχαντιστές, ανακοίνωσε το Σάββατο 26 Ιανουαρίου το γαλλικό υπουργείο Άμυνας και μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο του Μαλί.

«Τα μαλινέζικα και γαλλικά στρατεύματα πήραν τον έλεγχο της γέφυρας στην είσοδο της Γκάο στην πόλη Γουαμπάρια και του διεθνούς αεροδρομίου του Γκάο», μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο του Μαλί Channel 2.

Οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις συνάντησαν αντίσταση από τους αντάρτες, σύμφωνα με Γάλλο αξιωματούχο στο Μάλι ο οποίος δήλωσε ανώνυμα στο Ρόιτερς ότι «οι αντάρτες έχουν ενσωματωθεί στον τοπικό πληθυσμό. Υπάρχει αντίσταση. Η επιχείρησή (μας) βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι λίγο πολύπλοκο».

Γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφη παρέχουν υποστήριξη από αέρος.

kathimerini.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: