Περίπολος Ιταλών Αλπινιστών με οχήματα LMV στο Αφγανιστάν. (Πηγή: Wikipedia)

Ο νορβηγικός στρατός, με μία νέα παραγγελία ιταλικής κατασκευής οχημάτων, αυξάνει τον αριθμό των ελαφρά θωρακισμένων οχημάτων της Iveco που έχει στο οπλοστάσιο του.

Την 29η Ιανουαρίου η εταιρεία Iveco Defence Vehicles ανακοίνωσε πως ο νορβηγικός οργανισμός αμυντικών εξοπλισμών, έχει συμφωνήσει στην αγορά 62 οχημάτων, γνωστά ως, Ελαφρύ Όχημα Πολλαπλού Ρόλου (LMV) Lynx.

Η τιμή της συμφωνίας δεν έχει ανακοινωθεί, άλλα ούτε και το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των οχημάτων.

Η απόκτηση τους θα ανεβάσει τον αριθμό των οχημάτων LMV που έχουν αποκτηθεί στα 170.

Τα οχήματα LMV της Νορβηγίας και άλλων χωρών χρησιμοποιούνται εκτεταμένα στο Αφγανιστάν.

Τα νέα οχήματα που προορίζονται για την Νορβηγία θα είναι εξοπλισμένα, με χειροκίνητο είτε με τηλεκατευθυνόμενο οπλικό σταθμό της νορβηγικής εταιρείας Kongsberg.

H συμφωνία περιλαμβάνει, επίσης, διοικητική υποστήριξη για τα σημερινά και μελλοντικά οχήματα.

Η απόκτηση των οχημάτων Iveco συμπίπτει με με μία γενική ενίσχυση δυνατοτήτων των νορβηγικών θωρακισμένων οχημάτων. Πέρυσι, η Νορβηγία υπέγραψε σύμβαση με την BAE Systems αξίας 750 εκατομμυρίων, για την προμήθεια νέων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης CV90 και τον εκσυχρονισμό του υπάρχοντος στόλου.

Μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί περισσότερα από 4000 LMV με μεγαλύτερους πελάτες την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: