Μη επανδρωμένο αεροπλάνο (ΜΕΑ) Hermes 900 (Πηγή: israeli-weapons)

Η ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems, παρουσίασε τη θαλάσσια έκδοση του μη επανδρωμένου αεροπλάνου (ΜΕΑ) Hermes 900 ειδικά διαμορφωμένη για ναυτικές  επιχειρήσεις παρακολούθησης.

Το Hermes 900 μπορεί να μεταφέρει φορτίο μεγαλύτερο από 350 κιλά. H σουίτα ωφέλιμου φορτίου της ναυτικής έκδοσης περιλαμβάνει ραντάρ παρακολούθησης, αυτόματα συστήματα αναγνώρισης και ωφέλιμο φορτίο ήλεκτρο-οπτικων πολύ-λειτουργικών συστημάτων παρακολούθησης. Έχει την δυνατότητα κάλυψης τεράστιων ωκεάνιων περιοχών, μεγάλη ακτίνα παρακολούθησης, συνδέσμους και ράδιο-μεταδότες δορυφορικής επικοινωνίας, οι οποίοι δίνουν την δυνατότητα στον χειριστή του MEA να επικοινωνήσει με πλοία στα ανοιχτά. Έχει γίνει πρόβλεψη, ώστε το Hermes 900, να μπορεί να δεχθεί το δορυφορικό σύστημα θαλάσσιας ανάλυσης MarInt Analytics της Windward.

Η λύση MarInt εκτελεί λεπτομερή ανάλυση συμπεριφοράς κάθε πλοίου σχετικά με παρατυπίες και αποκλίσεις πορείας, υπό τη προϋπόθεση πως οι ενεργές αναμεταδόσεις του πλοίου θα είναι σκόπιμα παραπλανητικές. Η συμπεριφορά των πλοίων αναλύεται για διαπιστωθεί ανώμαλη και ύποπτη συμπεριφορά, η οποία διαφέρει από τις συνήθεις μορφές ναυτιλίας, και θα μπορούσε να αποκαλύψει παράνομες συμπεριφορές.

Μέγιστος βάρος απογείωσης: 1180 κιλά
Μέγιστο ωφέλιμο φορτίο: 350 κιλά
Αυτονομία: 36 ώρες
Μέγιστο ύψος: 36000 πόδια
Επιχειρησιακό βεληνεκές: Απεριόριστο

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε: Focus On – Hermes® 900

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: