Πύραυλοι του αντιαεροπορικού συστήματος Pantsir-S1. (Πηγή: RN)

Η Βραζιλία σκοπεύει να αποκτήσει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir-S1 ώστε να ασφαλίσει την διοργάνωση των αγώνων του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, δημοσιεύει το RIA Novosti (RN) επικαλούμενο πηγή από το περιβάλλον της στρατιωτικό-τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η βραζιλιάνικη πλευρά έχει επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον για την απόκτηση του αντιαεροπορικού συστήματος Pantsir-S1 με σκοπό να προστατεύσει την διοργάνωση του FIFA 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2016, δήλωσε η πηγή.

Την ίδια στιγμή, η Βραζιλία πιστεύει πως η αντίστοιχή σύμβαση θα πρέπει να περιλαμβάνει την μεταφορά τεχνολογίας και τη συμμετοχή βραζιλιάνικων εταιρειών στη κατασκευή των συστημάτων Pantsir-S1.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας και το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υπέγραψαν μια δήλωση προθέσεων για το τμήμα της αντιαεροπορικής άμυνας στις αρχές Φεβρουαρίου 2013.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: