Ενσωματωμένος σε ενα τροχοφόρο όχημα -αυτό που φαίνεται είναι όχημα κλάσης «Wolf»- ο πολυλειτουργικός παρεμβολέας της Cassidian, μπορεί να διερευνά το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και την ίδια στιγμή να αντιμετωπίσει επιθέσεις τηλεχειριζόμενων αυτοσχέδιων μηχανισμών. (Πηγή: Cassidian)

Η εταιρεία Cassidian παρουσίασε το νέας γενιάς σύστημα παρεμβολών, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ενίσχυση της προστασίας των επίγειων οχημάτων από τηλεχειριζόμενους αυτοσχέδιους μηχανισμούς (RCIED).

Ο πολυλειτουργικός παρεμβολέας αναλύοντας το φάσμα των ραδιοκυμάτων γύρω απο το όχημα, έχει την δυνατότητα παρεμβολής των ραδιοκυμάτων τα όποια έχουν ως σκοπό την ενεργοποίηση των εκρηκτικών αυτοσχέδιων μηχανισμών, που έχουν τοποθετηθεί τις άκρες του δρόμου πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά απο ότι τα παλιότερα συστήματα.

Με την προσθήκη του SMARTscout, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Cassidian την 8η Μαρτίου, ο παρεμβολέας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα και σε αποστολές ραδιοεπικοινωνιών ενισχύοντας την ποιότητα του ραδιοκύματος -μία αποστολή που παλιότερα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από πολύπλοκα συστήματα τα οποία ήταν δύσκολο να αναπτυχθούν και κατανάλωναν πολλή ενεργεία.

Το σύστημα SMARTscout δίνει την δυνατότητα στον χειριστή να αναπτύξει πολλούς αισθητήρες σε περιοχές επιχειρήσεων ώστε να λάβει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των τηλεπικοινωνιών σε ελάχιστο χρόνο,προσφέροντας ενισχυμένη προστασία η οποία επιτρέπει τον αποτελεσματικό σχεδιασμό των περαιτέρω επιχειρήσεων.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: