Φωτογραφία του Yak-130 στη Διεθνή Έκθεση Farnborough το 2012. (Πηγή: ria)

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει ξεκινήσει την επεξεργασία του προγράμματος εξοπλισμού για το 2016-2025. Το υπουργείο σύμφωνα με την εφημερίδα Κομερσαντ είναι έτοιμο να αποκτήσει 50 μαχητικά εκπαιδευτικά αεροσκάφη Yak-130 στα πλαίσια του προγράμματος αμυντικού εξοπλισμού.

Πηγή από το κοντινό περιβάλλον του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σαϊγκού, ανέφερε σχετικά με την επεξεργασία του νέου προγράμματος. Σύμφωνα με την πηγή, η εργασία είναι υπο την επίβλεψη του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Βαλερι Γερασιμοβ και του Αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Γιουρι Μπορισοβ.

Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει στο τομέα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ). Το ρωσικό Υπ.Αμ. και η «Ηνωμένη Αεροπορική Εταιρεία» (UAC) έχουν φτάσει σε συμφωνία για την απόκτηση 50 επιχειρησιακών εκπαιδευτικών αεροσκαφών Yak-130. H συνολική αξία της σύμβασης μπορεί να φτάσει τα 23 τρισεκατομμύρια ρούβλια. Τα μαχητικά ίσως να κατασκευαστούν από το εργοστάσιο αεροπλάνων Ιρκούτσκ. «Η επιχείρηση δεν θα έχει προβλήματα –η δυνατότητες παραγωγής επιτρέπουν την κατασκευή ακόμη περισσότερων μαχητικών αυτού του τύπου», – είπε η πηγή συμφωνά με την Κομερσαντ.

Η απόκτηση επιπλέον αεροσκαφών είναι απαραίτητη για τις Ακαδημίες της ρωσικής ΠΑ. «Σκοπεύουμε να επαναφέρουμε τις Ακαδημίες της ΠΑ των Κρασνοντάρ, Σιζραν και Τσελιάμπινσκ, είπε η πηγή, η εκπαίδευση των πιλοτών είναι η πρώτη προτεραιότητα στους στόχους της ΠΑ».

Σας υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με το υπάρχων πρόγραμμα αμυντικών εξοπλισμών για το 2011-2020 η Ρωσική ΠΑ πρόκειται να παραλάβει 65 αεροσκάφη Yak-130 μέχρι το 2017. Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την τιμή του αεροσκάφους Yak-130 έχουν προηγηθεί της υπογραφής των αντιστοίχων συμβάσεων το 2011. Η ρωσική πολεμική αεροπορία επέμενε πως η τιμή του Yak-130 θα έπρεπε να μειωθεί από 462 εκατομμύρια στα 444 εκατ. ρούβλια, καθώς ο κατασκευαστής τους επιθυμούσε την αύξηση της, τουλάχιστον κατά 15% σε σύγκριση με την τιμή εκκίνησης.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_cyPK36qsY8]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: