πύραυλος εχει λεχθεί ότι είναι ένας Noor, ένας πύραυλος επιφανείας μεγάλου βεληνεκούς κατασκευασμένος στο Ιράν ο οποίος βασίζεται στον κινέζικο C-802. (Πηγή: preestv )

Το Ιράν καθέλκυσε, την 17η Μαρτίου, το εγχώριας κατασκευής αντιτορπιλικό Jamaran 2 στη Κασπία Θάλασσα στο λιμάνι της πόλης του Μπανταρ Ανζαλι.

Το πολεμικό πλοίο κλάσης Moudge ή Mowj, έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί απo  ειδικούς του ιρανικού υπουργείου Άμυνας, και διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό πλοήγησης και πολύπλοκα αμυντικά συστήματα.

Σύμφωνα με το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars, η παραγωγή του προηγμένου αντιτορπιλικού εγχώριας κατασκευής ξεκίνησε στο Μπανταρ Ανζαλι, πριν από έξι χρόνια με αποστολή, την προστασία του 20 τοις εκατό των υδάτων της Κασπίας Θάλασσας τα οποία ανήκουν στο Ιραν.

Φωτογραφία απο την τελετή ναυπήγησης του Jamaran 2. (Πηγή: payvand)

Το 1420 τόνων αντιτορπιλικό κινεί κινητήρας 20000 ίππων με ταχύτητα 30 κόμβων και εχει τη δυνατότητα μεταφοράς ελικοπτέρου, πυραύλους επιφανείας-επιφανείας και επιφανείας – αέρος, προηγμένα συστήματα πυροβόλων και τορπιλών. Είναι επίσης εξοπλισμένο με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Σύμφωνα με το Press TV το αντιτορπιλικό Jamaran 2 είναι το σύμβολό των δυνατοτήτων και ικανοτήτων του Ιράν και μεταφέρει μήνυμα ειρήνης και φιλίας στις χώρες της Κασπίας Θάλασσας.

Το Jamaran 2 θα εισέλθει σε υπηρεσία στο Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν εντός των επόμενων 6 μηνών μετά την ολοκλήρωση των τελικών δοκιμών.

Τα προηγούμενα χρόνια, το Ιράν έχει κάνει μεγάλα επιτεύγματα στον αμυντικό τομέα και έχει επιτύχει αυτάρκεια στην κατασκευή βασικού στρατιωτικού εξοπλισμού και συστημάτων.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=I6546Kthpv4]

2 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: