Φωτογραφία απο της πρώτης ατράκτου Typhoon Tranche 3 απο τη γραμμή παραγωγής τον Αύγουστο του 2012. (Πηγή: aviationnews)

Η συναρμολόγηση του πρώτου Typhoon πακέτου 3, το οποίο προορίζεται για την Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (ΒΠΑ) της Σαουδικής Αραβίας (ΣΑ), έχει ολοκληρωθεί μαζί με τις αρχικές δοκιμές.

Αυτή τη στιγμή έχει εισέλθει στη διαδικασία του ηλεκτρομαγνητικού ελέγχου το βρετανικό μονοθέσιο μαχητικό με αριθμό 116.

Μια σειρά συστημάτων των Typhoon όπως ο οπλισμός, τα καύσιμα και τα συστήματα ελέγχου πτήσης μπορεί να είναι ευαίσθητα στις εκπομπές ραδιοκυμάτων των ασυρμάτων όπως τα επίγεια ραντάρ ή οι κεραίες εκπομπής τηλεοράσεων και ραδιοφώνων.

Για να εξασφαλιστεί η ορθή και ασφαλή λειτουργία του μαχητικού κατά την πτήση εκτεθειμένο στις παραπάνω απειλές, το αεροσκάφος πρέπει να υποβληθεί στη δοκιμή Ηλεκτρομαγνητικής Συμβατότητας (EMC), μέσω μίας τεχνικής, γνωστής και ως Έγχυση Συνεχούς Ρεύματος. Αυτό σημαίνει πως το αεροσκάφος εγχυεται με προσομοιωμένα ραδιοκύματα απευθείας στα ειδικά σχεδιασμένα σημεία στην μύτη, την ουρά και τις πτέρυγες.

Οι δοκιμές EMC θα διαρκέσουν οχτώ εβδομάδες, μετά από τις οποίες το αεροσκάφος θα πραγματοποιήσει δοκιμές στα ηλεκτρονικά του, πριν προχωρήσει στις επίγειες δοκιμές των κινητήρων.

Στα πλαίσια σύμβασης πακέτου 3A που υπογράφηκε το 2009, συνολικά 112 αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί για τα τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη της Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Ηνωμένου Βασιλείου με 40 από αυτά να προορίζονται για την ΒΠΑ της ΣΑ.

Οι παραδόσεις των Typhoon Trance 3 για την Σαουδική Αραβία θα ξεκινήσουν στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Σχετικό: Το πρώτο τμήμα ατράκτου Typhoon Tranche 3A βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: