Άφιξη του αντιτορπιλικού Type 45, HMS Duncan στη Ναυτική Βάση του Πόρτσμουθ. (Πηγή: dailyrecord)

Το έκτο και τελευταίο αντιτορπιλικό αντιαεροπορικών επιχειρήσεων Type 45, HMS «Duncan» παραδόθηκε στη Ναυτική Βάση του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού στο Πόρτσμουθ από την κατασκευάστρια πολυεθνική εταιρεία BAE Systems Maritime.

Το πλοίο αφίχθηκε για πρώτη φορά στη νέα του έδρα το πρωινό της 22ας Μαρτίου με πλήρωμα αποτελούμενο απο προσωπικό της εταιρείας και του Βασιλικού ΠΝ.

Το HMS “Duncan” θα έχει ως βάση του τη Ναυτική Βάση στο Πόρτσμουθ μαζί με όλα τα πλοία της κλάσης του, τα οποία είναι τα: HMS “Daring”, HMS “Dauntless”, HMS Diamond”, HMS “Dragon” και HMS “Defender”. Το αντιτορπιλικό HMS “Defender” είχε παραληφθεί την 21η Μαρτίου απο το Βασιλικό ΠΝ.

To Duncan αποχωρεί απ’ τα ναυπηγεία της BAE systems. (Πηγή: dailyrecord)

Τα πλοία έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν μεγάλου εύρους επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων αντιμετώπιση δραστηριοτήτων πειρατείας και λαθρεμπορίου, αποστολές παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και επιχειρήσεις επιτήρησης, όπως επίσης και πολεμικές επιχειρήσεις υψηλής εντάσεως.

Το HMD Duncan είναι το έβδομο πλοίο στην ιστορία του Βασιλικού ΠΝ που βαφτίζεται με το όνομα του Ναυάρχου του 18ου αιώνα Adam Duncan, ο οποίος φημίζεται για τις θαλάσσιες νίκες του. Το σύνθημα του πλοίου είναι το “secundis dubusque rectus” που σημαίνει «Ακέραιος στην ευημερία και τον κίνδυνο».

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: