Εκτόξευση πυραύλου RAM Block 2 MK-44 Mod 4. (Πηγή: Wikipedia)

Το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) πρόκειται να προμηθεύσει περισσότερους από 400 πυραύλους επιφανείας-επιφανείας, στις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ την 29η Μαρτίου  το ΠΝ των ΗΠΑ έχει αναθέσει σύμβαση αξίας 344 εκατομμυρίων δολαρίων στη γερμανική εταιρεία RAMSYS για την κατασκευή 445 κατευθυνόμενων πυραύλων RAM Block 2 MK-44 Mod 4.

Το πυραυλικό σύστημα κατευθυνόμενων πυραύλων αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στα πλαίσια του κοινού Διεθνούς Προγράμματος Συνεργασίας, μεταξύ των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Ο πύραυλος RAM έχει σχεδιαστεί για την προσβολή πολλαπλών στόχων επιφανείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σύμβαση πρόκειται να χρηματοδοτηθεί κατά 100 τοις εκατό απο τη Γερμανία. Η χρηματοδότηση της σύμβασης δεν πρόκειται να λήξει στο τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους. Κατά τη στιγμή της σύναψης πρόκειται να παραδοθεί χρηματοδότηση αξίας 1,35 εκ. δολ.

Η επίβλεψη της σύμβασης εκπονήθηκε απο τη Διοίκηση Ναυτικών Συστημάτων στην Ουάσιγκτον, η οποία είναι αποτέλεσμα διεθνούς συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Περίπου το 50 τοις εκατό του έργου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Τουσόν, της Αριζόνα, με βοήθεια απο τις εγκαταστάσεις στο Αντόβερ της Μασαχουσέτης και στο Ροκετ Σεντερ της Δυτικής Βιτρζίνιας. Το υπόλοιπο έργο θα πραγματοποιηθεί στο Οτομπρουν της Γερμανίας. Η ολοκλήρωση της σύμβασης αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2019.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: