Στη φωτογραφία το BTR-82AM. (Πηγή: wikimedia)

Ένα νέο αμφίβιο θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ), το BTR-82AM, πραγματοποιεί μία σειρά δοκιμών στις εγκαταστάσεις πεζικού του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου Αρχιπλοίαρχος Βιτσεσλάβ Τρουχάτσεβ την Πέμπτη 11 Απριλίου σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το BTR-82AM, το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει τη κινητήρια δύναμη του ρωσικού στρατού το BTR-80, θα καλύψει «δεκάδες ναυτικά μίλια στη θάλασσα» ώστε να δοκιμαστεί η σταθερότητα και η αντοχή του κατά τη διάρκεια της πλεύσης, είπε ο Τρουχάτσεβ.

Το νέο ΤΟΜΠ είναι εξοπλισμένο με αυτόματο πυροβόλο 30 χιλιοστών το οποίο αυξάνει σημαντικά τη ισχύ πυρός του οχήματος.

Το BTR-82Am είναι η τελευταία έκδοση ΤΟΜΠ του τροχοφόρου οχτάτροχου οχήματος BTR-80, του οποίου η παραγωγή ξεκίνησε το 1986.

Διαθέτει βελτιωμένη θωράκιση, είναι εξοπλισμένο με το σύστημα πλοήγησης Gloanass και έχει κινητήρα 300 ίππων.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: